Treball de final de grau

24/07/2023 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Treball de Final de Grau en Periodisme té com a objectiu demostrar tots els coneixements i aptituds adquirits al llarg dels quatre anys de titulació. Els i les alumnes poden triar entre diverses modalitats a través de les quals aprofundir i especialitzar-se en algun dels perfils propis del grau, com és el periodisme escrit, audiovisual o radiofònic. Concretament, el grau en Periodisme proposa tres grans modalitats, de les quals l’estudiantat ha de triar una per a l’elaboració del seu treball.

La modalitat A consisteix en l’elaboració d’una investigació sobre un tema d’interès acadèmic i relacionat amb l’àmbit periodístic. Aquesta modalitat es realitza de manera individual.

En la modalitat B, l’estudiant o estudianta posa en marxa un projecte empresarial professional relacionat amb el sector periodístic com, per exemple, una revista especialitzada o una entitat dedicada a la comunicació d’un determinat sector, entre altres. Aquesta modalitat es realitza de manera individual.

La modalitat C està orientada a la realització de diferents productes periodístics, com la creació i desenvolupament d’un cibermitjà especialitzat, el plantejament i edició d’un reportatge audiovisual o la producció d’un pòdcast. Els dos últims tipus de treball es realitzen en parella, la qual cosa representa un aspecte diferencial i molt atractiu del nostre grau, en la mesura que l’alumnat pot posar en joc totes les competències adquirides al llarg de la carrera, tant les destreses pròpiament tècniques com aquelles altres que acrediten les habilitats socials i comunicatives necessàries per a tirar avant creacions col·lectives.

Amb l’objectiu que l’estudiantat puga fer un treball concorde als seus interessos i demostrar la seua creativitat, en totes les modalitats ha de ser l’estudiantat qui propose la temàtica. Per a ajudar-lo a plantejar els temes, a l’inici del curs s’organitzen diferents sessions d’orientació per cadascuna de les línies de treball, de manera que l’alumnat pot conèixer detalladament les característiques i formes de treball de cadascuna d’aquestes. L’estudiantat ha de lliurar un projecte inicial on presenta un xicotet desenvolupament de la seua proposta i que ha de ser avaluat per a la posterior assignació d’un professor tutor o professora tutora. Aquesta figura és molt important, ja que serà el o la docent que acompanyarà l’estudiantat en la correcta elaboració del seu treball, mitjançant la resolució de dubtes i revisió d’un desenvolupament efectiu. Sobre aquest tema, l’estudiant o estudianta ha de realitzar diversos lliuraments al llarg del curs, corresponents a les diferents parts del treball, per a assegurar així un seguiment correcte. Al llarg del curs, l’alumnat ha de reunir-se, almenys, tres vegades presencialment amb el seu tutor o tutora (excepte l’alumnat que estiga realitzant estades de mobilitat fora de l’UJI, que podrà realitzar les tutories per correu electrònic).

L’alumnat té dues oportunitats per a lliurar el seu treball, que es corresponen amb una primera convocatòria al maig i una segona al juny de cada curs acadèmic. La defensa es realitza en un acte d’exposició pública davant un tribunal compost per tres professors doctors o professores doctores del grau. En la presentació, una part de l’exposició ha de realitzar-se en anglès, per a seguir el pla d’estudis de la titulació.

Tota la informació rellevant (assignatura PE0932) s'exposa de forma actualitzada en aquesta web. Qualsevol canvi important d'informació es notifica puntualment per correu electrònic a tots els integrants d'aquesta (estudiants i tutors), a través del servei de fòrum amb correu electrònic incorporat. Així mateix, en aquest enllaç pots consultar la guia docent de l'assignatura. 

Consulta profesorado tutor de TFG

Informació proporcionada per: InfoCampus