Seminari FISO Núria Calafell Sala: Els activismes feministes a l'Argentina (2015-2024): propostes, debats i diagnòstics per a un altre(s) fi del món possible(s)

10/04/2024 | FIS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 13 de març de 2024

Acte: Els activismes feministes a l'Argentina (2015-2024): propostes, debats i diagnòstics per a un altre(s) fi del món possible(s), Núria Calafell Sala

Lloc: Sala de Graus HC002FR

Hora: 13:15h.

Entitat: Departament de Filosofia i Sociologia

Breu descripció:

En poc menys d'una dècada, hem assistit a l'eclosió i popularització del feminisme com a pràctica per a la justícia social. A Amèrica Llatina i, especialment a l'Argentina, la protesta massiva sota la consigna. Ni Una Menys (3J del 2015), així com el Crit Global contra l'Avortament Legal (més coneguda com la "marea verda"), van suposar un punt d'inflexió fonamental per a la visibilització i la posada en debat de qüestions fins ara defugides: la diversitat corporal, el capacitisme, el racisme, etc. En aquest seminari abordarem algunes d'elles i s'oferiran alguns diagnòstics possibles per a comprendre la complexitat d'un present on la potència feminista està sent amenaçada per l'embat sociopolític de la ultradreta.

https://youtu.be/5lqBFr2Rr60

Informació proporcionada per: Departament de Filosofia i Sociologia