L'UJI inicia les classes magistrals de fotografia obertes al públic MENADOR espai cultural

12/02/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I enceta aquesta setmana les classes magistrals de fotografia obertes al públic, les quals estan emmarcades dins del taller de fotografia que realitza cada curs acadèmic el Servei d'Activitats Socioculturals. Així, demà dimarts, dia 13 de febrer, tindrà lloc la primera sessió de les quatre programades. Aquesta serà a càrrec de l'autora Lilia Ana Ramos que explicarà com desenvolupa el seu procés creatiu, que està lligat a la seua experiència vital, el territori i la família, durant la classe titulada “La imatge a la contra'. 

L'artista de Tenerife té com a un dels objectius principals dels seus treballs remoure els fonaments de la representació visual predominant de les illes canàries i amb la fotografia ha trobat una manera d'explicar la seua pròpia visió de les illes.

La segona sessió tindrà lloc el pròxim 27 de febrer i tindrà com a protagonista al poeta i dramaturg castellonenc, Jorge Vicedo Alós, qui portarà a terme la classe “El poema es mesura en anys llum”, una intervenció, la qual és una invitació a observar les formes en què el poema subverteix la lògica del llenguatge diari i pot, al seu torn, vincular-se amb espais i temps que semblen clausurats o per venir. En aquest sentit, el literat ha relacionat en diferents projectes fotogràfics, escrivint poemes segons la visió que li donen les fotografies. 

La següent trobada tindrà lloc el 26 de març, i la sessió serà a càrrec de la dissenyadora Marta Negre. 

Ja en el mes d'abril, concretament el dia 25, el torn serà per a Manuel Vargas Martín, que oferirà la classe “Una de tantes mirades”. Aquesta sessió forma part d'una investigació contínua amb múltiples derives que en aquest punt cerca reconstruir no sols la memòria personal sinó la memòria de tots aquells professionals audiovisuals que han aconseguit documentar el 'jondo'. L'enginyer de so i imatge ha participat en diferents projectes on la imatge i el so es conjuminen per a cercar un diàleg amb l'espectador. 

Totes les sessions se celebraran a les set de la vesprada a l'edifici Menador Espai Cultural de Castelló i l'entrada es lliure fins a completar l'aforament. 

Recurs d'imatge 240326_oberta-negre index

Taller de Fotografia | Classe oberta al públic | «Imatges en les quals no hi ha res a veure» amb Marta Negre

Dimarts, 26 de març de 2024 | 19 h | Entrada lliure fins a completar aforament | Aula 116 de MENADOR espai cultural

Recurs d'imatge 240425_oberta-vargas index

Taller de Fotografia | Classe oberta al públic |«Una de tantes mirades» de Manuel Vargas Martín

Dijous, 25 d'abril de 2024 | 19 h | Entrada lliure fins a completar aforament | Sala de conferències del 3er pis de la Llotja del Cànem

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals