Publicada l'onzena edició de la revista «Memòria Viva» del projecte Patrimoni del PEU

17/09/2019 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I ha publicat el número 11 de Memòria Viva, una revista anual que consta d’articles que narren projectes i experiències de grups locals o comunitats patrimonials, així com escrits de persones especialistes col·laboradores del programa i altres propostes d’autores i autors. 

Concretament, la revista número 11, que s’acaba de presentar i que pròximament estarà disponible en versió digital al web www.patrimoni.peu-uji.es, consta de quinze articles que recullen el treball dels grups locals implicats en el projecte Patrimoni, així com els resultats de les recerques realitzades per especialistes en patrimoni, educació, interpretació i gestió cultural.

La primera part de la revista, que a més constata la progressió de cadascuna de les comunitats patrimonials, està constituïda pels textos dels grups locals de Patrimoni. En aquesta edició són quatre, en els quals es donen a conèixer diverses propostes que van des de l’àmbit artístic (Cirat) a la recuperació de treballs i oficis tradicionals (Costur), la investigació comunitària del patrimoni de l’aigua (Manel Mas i Los Taulons) o l’inici de l’excavació d’Ildum, la mansio romana de Vilanova d’Alcolea.

La següent secció de la revista, és «En profunditat» on s’inclouen temes que han estat importants per al projecte en el seu últim any de desenvolupament. En aquesta ocasió, els articles presentats tracten sobre la inclusió, entesa com a punt de trobada per a una ciutadania que, des de mirades múltiples, participa, se situa i es reconeix com a comunitat. 

Els quatre articles d’aquesta secció de la revista se centren en diferents accions perquè aquesta inclusió siga efectiva i, per a això, es basen en l’educació patrimonial, arqueologia pública i interpretació del patrimoni i en sessions de reminiscència dirigides a persones majors i persones que pateixen demència precoç o Alzheimer.

Finalment, l’apartat «Investigacions» compta amb set articles on l’educació patrimonial es converteix en eix principal al voltant del qual giren les propostes. En aquesta secció, els articles versen sobre el desenvolupament de projectes expositius i de recollida d’oficis tradicionals, propostes didàctiques sobre els paisatges culturals, la bellesa industrial, la importància de l’avaluació d’activitats educatives i la cerca d’un compromís igualitari amb els patrimonis per a aconseguir la seua comprensibilitat.

Descarrega't ací l'últim número de la revista 

Més informació

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals