Clausura del curs impartit per l'escriptora i especialista en art Ángeles Caso, Art en femení i presentació del seu llibre «Las desheredadas» MENADOR espai cultural

30/11/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data i hora
Dijous 30 de novembre de 2023 |18 h

Títol de l'activitat
Clausura del curs impartit per l'escriptora i especialista en art Ángeles Caso, Art en femení i presentació del seu llibre Las desheredadas

Descripció
En aquest seminari que ha tingut lloc des d'abril fins a novembre de 2023, l'autora ha analitzat des d'una perspectiva de gènere la història de l'art, considerada tradicionalment des de l'androcentrismo. Per a això ha recuperat, rescatat i tret a la llum la vida i obra de nombroses dones esborrades del cànon estètic. 

El curs s'ha complementat amb materials gràfics i sonors inèdits, reproduccions de les obres d'art i entrevistes a autores contemporànies. 

Ángeles Caso presentarà també en aquest mateix acte el seu llibre recentment publicat.

Las desheredadas aborda els segles XVIII i XIX, una època crucial en la història d'Occident, germen de la qual vivim avui. És el temps de pintores com Élisabeth Vigée Le Brun o Adélaïde Labille-Guiard; de les il·lustrades lady Mary Montagu o la duquessa d'Osuna; de científiques com la marquesa de Châtelet i Ada Lovelace; de les revolucionàries traïdes com Olympe de Gouges i Mary Wollstonecraft; d'escriptores com Mary Shelley, les Brontë o Emilia Pardo Bazán; de les primeres feministes com a Flora Tristan, Concepción Arenal o Rosario d'Acuña; de les impressionistes com Berthe Morisot o Camille Claudel... Es van dedicar a les arts, al pensament, van lluitar per la llibertat i els drets dels més desfavorits, però la burgesia il·lustrada i liberal va acabar imposant el relat oficial. I en ell no va haver-hi cabuda per a elles. D'aqueix rebuig naixeria el feminisme, que iniciava llavors la seua carrera imparable.

Més informació
Ángeles Caso
Las desheredadas
Sessió inaugural del seminari Art en femení

Accés
Tindrà preferència d'accés l'alumnat del Seminari Art en Femení, a continuació  els alumnes dels Tallers d'Escriptura Creativa. Si queden places, seran d'accés lliure. 

Lloc
Sala de conferències de MENADOR espai cultural

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals