Eladio J. Collado Boira, vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, ingresa en l’Acadèmia d’Infermeria de la Comunitat Valenciana

29/10/2021 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor Eladio J. Collado Boira, responsable del Grau en Infermeria de la Universitat Jaume I de Castelló, ha ingressat en l’Acadèmia d’Infermeria de la Comunitat Valenciana com a acadèmic numerari. Collado, qui és el primer infermer de la provincia de Castelló en entrar en aquesta institució, ha destacat durant el seu discurs d’ingrés «Les autocures i la trista realitat del nostre sistema. Repte i oportunitat» la comunicació, la flexibilitat i l’adaptabilitat, com a trets distintius de l’exercici de la seua professió.

L’acte, celebrat a la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València, ha estat presidit per la vicepresidenta primera de l’Acadèmia, Esperanza Ferrer, en representació del president José Antonio Ávila, acompanyada pel degà d’aquesta facultat de la UV, Antoni Merelles; el degà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, Rafael Ballester; el doctor Julio Fernández, qui ha llegit la laudatio i el doctor Francisco Faus, encarregat de la resposta al discurs d’ingrés de Collado.

A més de la seua familia, el vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI ha estat acompanyat pel degà de la Universitat Internacional de València, el president del Col·legi d’Infermeria de la Comunitat Valenciana, la presidenta de l’Associació Espanyola d’Infermeria Quirúrgica (AEEQ), la directora d’Infermeria de l’Àrea de Salut de Castelló, així com una representació de l’Associació Espanyola de Salut Mental (AESME) i l’Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat Intelectual d’Alzira i Comarca (ADISPAC).

Eladio J. Collado és doctor en Ciències de la Salut per la Universitat CEU Cardenal Herrera; màster en Ciències de la Infermeria per la Universitat d'Alacant; graduat d'Infermeria per la Universitat de València; expert universitari en gestió de serveis d'infermeria i especialista universitari en cirurgia major ambulatòria per la Universitat de València.

Coordina el grup de recerca «Cures i Salut» de la Universitat Jaume I i és integrant del projecte Penyagolosa Trail Saludable. Ha presentat prop de 50 comunicacions i ponències en congressos nacionals i internacionals i té diversos articles de difusió en publicacions nacionals d'àmbit biosanitari.

Imatges: Acadèmia d'Infermeria de la Comunitat Valenciana

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut