Fundació ONCE convoca ajudes perquè joves amb discapacitat estudien idiomes en l'estranger

08/02/2019 | USE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Fundació ONCE convoca ajudes perquè joves amb discapacitat estudien idiomes en l'estranger (.pdf)

Les beques cobreixen estades en països de la UE la llengua oficial de la qual siga l'anglès, francès o alemany i podran gaudir-se entre febrer i setembre de 2019

Els interessats poden presentar les seues sol·licituds de l'1 de febrer al 31 d'agost de 2019

(Madrid, 31 de gener de 2019).- Fundació ONCE ha engegat un programa d'ajudes de mobilitat internacional perquè joves amb discapacitat d'entre 18 i 29 anys puguen estudiar anglès, francès o  alemany en algun país de la Unió Europea la llengua oficial de la qual siga un d'aquests tres idiomes.

La iniciativa es desenvolupa en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), cofinançat pel Fondo Social Europeu, i pretén millorar les competències lingüístiques en anglès, francès i alemany dels joves amb discapacitat i, amb açò, fomentar la seua oportunitat de treballar en ocupacions tècniques i qualificats, on preval el coneixement d'idiomes.

En funció de les últimes dades disponibles, la taxa d'activitat dels joves amb discapacitat és 14 punts percentuals més baixa que la del mateix grup d'edat sense discapacitat, i la taxa d'atur supera en 15 punts percentuals a la de la joventut que no té discapacitat. A més, el 81% de joves amb discapacitat manifesta l'existència d'obstacles per a trobar una ocupació.

D'altra banda, les competències lingüístiques milloren notablement l'empleabilidad i, segons alguns informes, els programes de mobilitat internacional incrementen fins a en un 25% les oportunitats de trobar una ocupació.

Segons la convocatòria d'aquest programa d'idiomes, que pot consultar-se en https://www.fundaciononce.es/es/pagina/convocatoria-de-ayudas-para-la-realizacion-de-cursos-de-idiomas-en-el-extranjero, les ajudes són per a cursos i estades d'entre quatre i dotze setmanes de durada, en algun país de la UE on l'idioma oficial siga l'anglès, francès o alemany. En concret, les beques per a estades de quatre setmanes són de 2.000 euros, mentre que les de 12 ascendeixen a 6.000 euros. Totes elles cobreixen la formació en anglès, francès o alemany a través de cursos que hauran de desenvolupar-se entre febrer i el 30 de setembre d'enguany i que hauran de tenir una càrrega lectiva d'almenys “20 classes setmanals d'un mínim de 40 minuts cadascuna”.

REQUISITS I TERMINIS

Els interessats a obtenir una ajuda per a aquesta fi hauran d'acreditar un grau de discapacitat igual o superior al 33%, tenir entre 18 i 29 anys, estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil de manera prèvia a l'inici del curs i posseir un nivell mínim B1 de l'idioma per al qual sol·liciten l'ajuda o un altre títol o nivell assimilat.

Podran presentar les seues sol·licituds entre l'1 de febrer i el 31 d'agost de 2019 a través del portal de beques de Fundació ONCE: https://becas.fundaciononce.es/, en la secció ‘Beques d'idiomes en l'estranger'.

Els estudiants que es van beneficiar en la convocatòria anterior d'una ajuda per a un programa formatiu superior a quatre setmanes de durada no podran fer-ho en aquesta.

 

Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu