El Parc Científic d’Alacant acull l'11 de desembre un taller pràctic sobre la innovació responsable

05/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Parc Científic de la Universitat d’Alacant acull el taller «Experiències en innovació responsable: una oportunitat per als parcs científics valencians»  que té com a objectiu donar a conèixer el model d'Investigació i Innovació Responsables (RRI per les seues sigles en anglès) impulsat per la Unió Europea amb l'objectiu que els desenvolupaments tecnològics i els avanços en innovació responguen a les necessitats, expectatives i valors de la societat, de manera que empreses d'innovació i ciutadania se’n beneficien i s’enriquisquen mútuament. El taller, inclós en una sèrie de sessions que es realitzaran als parcs científics de la Comunitat Valenciana, tindrà lloc  el dimecres 11 de desembre de 2019, de 12 a 14 h, a la Sala Innospace de l’edifici Nous Instituts d’Investigació de l’UA (Parc Científic), amb entrada lliure prèvia inscripció.


El taller abordarà a través d'activitats dinàmiques el concepte de RRI i les claus i oportunitats que ofereix per a les empreses. Amb la finalitat de donar una visió aplicada dels beneficis de la investigació responsable, s'explicaran els resultats del projecte de participació i diàleg amb la societat desenvolupat al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec). Hugo Ferrer, CEO de l'empresa especialitzada en el disseny de plataformes conversacionals SemanticBots, explicarà com les accions de RRI desenvolupades han portat l'empresa a replantejar-se la seua estratègia d'innovació, obrint la via a nous productes més alineats amb les necessitats reals d'alguns col·lectius. 


En el taller també s'explicaran els resultats aconseguits per les altres tres empreses participants: Cuatroochenta, de desenvolupament d'aplicacions per a mòbil i altres productes de transformació digital; Zeus Smart Visual Data, companyia que ofereix solucions que unifiquen les fonts de dades massives i les plasma en múltiples panells per a tenir una visió completa de la informació a temps real a través de dashboards; i Proyecto Kryptonita, especialitzada en el desenvolupament d'activitats d'I+D en el sector alimentari. El taller estarà a càrrec de les investigadores del projecte Rosana Sanahuja i Alicia Andrés.


La sessió s'emmarca en el projecte «Experiències en innovació responsable: una oportunitat per als parcs científics valencians» finançat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, i desenvolupat pel Vicerectorat d'Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions.

Més informació: https://www.uji.es/serveis/scp/ucc/projectes/rri-parques-cv/rri-parques-2019/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions