Conferència "Els llibres que estimava Shakespeare"

28/04/2022 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Conferència impartida per Vicent Montalt, professor del Departament de Traducció i Comunicació, Universitat Jaume I; estudiós i traductor de l'obra de Shakespeare. 

► Pròleg de Miguel Teruel, professor del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya, Universitat de València

► Dijous, 28 d’abril. Biblioteca-1a planta a les 17.30 h

 

William Shakespeare, abans de ser dramaturg, fou lector. I en una part molt considerable de la seua obra, podríem dir que era dramaturg en tant que reescrivia per a l’escena moltes de les lectures que feia. Com un mag de les paraules, transformava en teatre la història, la filosofia, la poesia, la biografia… No coneixem directament la seua biblioteca (podem imaginar que era selecta, amb llibres ambulants), però sabem a través de les seues obres quins escriptors i llibres estimava.

També sabem que molts els llegia en traduccions a l’anglés. Sense dubte, entre ells trobem les Metamorfosis d’Ovidi, els Assaigs de Montaigne, les Vides Paral·leles de Plutarc i les Cròniques de Holinshed. Aquesta conferència és una celebració del Shakespeare lector i una invitació al públic a tornar a recórrer aquells llibres, ara renascuts en noves traduccions i transformacions.

 

Podeu consultar la bibliografia que disposem a la Biblioteca sobre William Shakespeare mitjançant aquest enllaç