Penyagolosa defineix el pla 2023 per al projecte “Les persones i els patrimonis”

23/02/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  230223_penyagolosa 600x400_pedres3

    Fotos de pedra en sec i campanes: Elvira Safont.

  •  230223_penyagolosa 600x400_penyagolosa

    Foto Penyagolosa des de la mar: Jesús Bernat Agut

  •  230223_penyagolosa 600x400_campanesVistabella_28

    Fotos de pedra en sec i campanes: Elvira Safont.

  •  230223_penyagolosa 600x400_pedraseca2

    Fotos de pedra en sec i campanes: Elvira Safont.

  •  230223_penyagolosa 600x400_pedraseca

    Fotos de pedra en sec i campanes: Elvira Safont

La comunitat patrimonial “Les persones i els patrimonis” de Penyagolosa comença a prendre forma. Els representants dels municipis que l'integren, Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Vistabella del Maestrat i Xodos s'han reunit per a definir i dissenyar el pla que es portarà a terme durant 2023 i que permetrà avançar en la consolidació dels objectius d'aquest grup de treball que pretén crear una comunitat viva al voltant dels patrimonis de Penyagolosa i centrat en les relacions del patrimoni com a recurs per al desenvolupament de vincles i interaccions entre les persones que fan possible el manteniment i socialització d'aquests patrimonis.

Així, els representants polítics dels quatre municipis i de les diferents associacions i col·lectius i persones interessades en la cultura i el patrimoni de Penyagolosa han exposat les iniciatives culturals i projectes a escala local que tenen previstes desenvolupar durant el present exercici. Entre ells destaquen les iniciatives sobre recuperació de música i dels tocs de campanes de Penyagolosa, pedra en sec, senyalització de rutes i espais patrimonials, inventaris arqueològics i camins. 

El nou projecte patrimonial té una perspectiva territorial, de manera que s'ha establert la necessitat de crear un equip de coordinació per a fomentar el treball en xarxa. En aquest sentit, els representants dels diferents col·lectius consideren que “serà tot un repte definir la estructura i dotar de caràcter territorial a projectes locals,”, no obstant això, creuen que “l'escola serà un espai fonamental per a l'evolució d'aquest projecte, ja que és un espai que connecta als veïns i veïnes de totes les localitats a través del CRA Penyagolosa”.

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals