El Club de Lectura Ecofeminista se cita a Almedíjar per a debatre sobre el llibre 'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà

06/06/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Club de Lectura Ecofeminista 'Lectures sota l'arbre' continua amb el cicle d'activitats previstes per als propers mesos. Va ser a Almedíjar on va tindre lloc una nova cita d'aquesta iniciativa impulsada per Territori Espadà i recolçada pel Programa d'Extensió Universitària de la UJI a través del Servei d'Activitats Socioculturals (SASC-UJI) i que condueix María Cervera, gestora cultural i especialista en igualtat.

Aquesta primera trobada va tindre com a protagonista el llibre 'Canto jo i la muntanya balla', d'Irene Solà, amb el qual també es va commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. Maria Cervera explica que “durant un mes aproximadament, hem estat llegint el llibre i analitzant-lo de manera personal a través d'una fitxa de treball i ahir diumenge les persones membres del club, vam treballar sobre la fitxa, i vam establir un debat sobre les línies temàtiques del llibre i l'autora, a més de compartir les impressions personals de la lectura, així com les vinculacions amb les pròpies experiències i territoris”.

La coordinadora de la jornada explica que “facilitar aquest espai per a compartir impressions és de les coses més valorades per les persones amb les quals treballem, ja que la lectura és un mitjà fantàstic per a fer-nos pensar i qüestionar-nos alguns temes al voltant del medi ambient, la naturalesa, els sistemes en els quals vivim i la situació de les persones que viuen en entorns rurals, especialment les dones”.

Cervera assenyala que “poder reunir-nos en un entorn natural especial, aquesta vegada a Almedíjar, és un regal, perquè la temàtica del llibre d'Irene Solà, la narrativa, les imatges que evoca, tot ens trasllada a una connexió especial entre persones i naturalesa. Reunir-nos tocant terra i donant-nos suport en el tronc d'un arbre, és una manera especial de reviure l'experiència de la lectura de “Canto jo i la muntanya balla”

L'objectiu de la iniciativa que continuarà en el més de juliol es dinamitzar el territori i posar noves veus als relats generalment contats per homes. La dinàmica del club serà el organitzar lectures amb perspectiva feminista en les diferents trobades que es realitzaran al municipis que pertanyen al parc natural de la Serra d'Espadà i al mateix temps gaudir dels espais naturals

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals