L’UJI i Diputació presenten les novetats editorials «El Vilafamés foral» i «Abstracción pictórica y cultura artística» Els dos títols s’emmarquen en la col·lecció «Biblioteca de les Aules»

29/03/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló han presentat les novetats editorials de la col·lecció «Biblioteca de les Aules», editada conjuntament, amb els títols El Vilafamés foral, de José Luis Lorenz Andrés, i Abstracción pictórica y cultura artística, de Silvia Tena Beltrán.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; la diputada de Cultura, Ruth Sanz; els professors i prologuistes Carles Rabassa i Wences Rambla, i els autors.

L’obra El Vilafamés foral. De la conquesta a l’arribada dels Borbons (1233-1707) analitza, prenent com a punt de partida la conquesta de Jaume I l’any 1233, tots els esdeveniments que van marcar el dia a dia dels habitants de Vilafamés fins a l’any 1707, amb l’arribada dels Borbons. Aquest recorregut permet comprendre per primera vegada com va ser la lluita d’un poble singular, Vilafamés, que es comportava com la resta de viles i ciutats de la Corona d’Aragó.

D’altra banda, en l’assaig Abstracción pictòrica y cultura artística, basat en un catàleg format per 184 obres realitzades entre 1940 i 1979-80, s’analitza la ideologia de la societat castellonenca, la crítica del moment, els possibles referents i agents de l'art, l'encesa defensa de la pintura abstracta, així com el marc teòric-filosòfic del fenomen de l'abstracció, o la gran ofensiva legitimadora del nou art abstractitzant.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions