La Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica impulsa diversos projectes d’investigació La Comissió Mixta de Seguiment ha aprovat la proposta de formació de la Càtedra per al pròxim curs acadèmic

23/08/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica s’ha reunit per a fer balanç de l’activitat del present exercici i presentar l’oferta formativa del pròxim curs. A la reunió han assistit, per part de l’UJI, la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García; el director de la Càtedra, Antonio Llueca, i David Beltrán del Programa de Patrocini i Mecenatge. I per part de Medtronic, Maite Sanz, Senior Medical Science Advisor; Javier Sáenz, Disease State Specialist, i Lluís Serra, director de la Unitat de Negoci de Surgical Innovations d’Iberia.   

Al llarg d’aquest exercici, l’activitat de la Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica en l’àmbit de la investigació s’ha centrat en diversos projectes, entre els quals destaca la investigació dirigida per Antonio Llueca i Rosa de Llanos i finançada amb els fons captats en la campanya «Som UJI contra COVID» impulsada per la Universitat Jaume I durant 2020 titulada «Estudi de la seguretat en la cirurgia de mínima invasió durant la pandèmia per COVID-19». A més, s’han desenvolupat altres cinc projectes d’investigació d’origen acadèmic. La majoria parteixen de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica (UMCOAP) com a grup emergent adscrit a Fisabio amb la participació del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del HGUCS i compten amb finançament públic. Es tracta dels projectes «La metabolòmica en el càncer d'ovari», «Instrumental personalitzat per a manipulació́ mínimament invasiva en cirurgia oncològica de cèrvix», «Biòpsia líquida en càncer epitelial d'ovari: anàlisi de la utilitat del ctDNA com a biomarcador pronòstic», «Desenvolupament d'un algorisme pronòstic en càncer d’ovari i endometriosi basat en marcadors immunitaris i de la transició epiteli-mesèmquima» i «Identificació del perfil epigenètic com a predictor del potencial metastàtic, resposta terapèutica i recidiva del càncer d’ovari i l'endometriosi».

El capítol de recerca es completa durant 2020-2021 amb l’inici de vuit tesis doctorals vinculades amb les línies de treball de la Càtedra i 12 publicacions.

Per últim, pel que fa a  la formació, lligada a l’Hospital General Universitari de Castelló a través del Castelló School of Cancer Surgery, en aquest exercici no se n’ha pogut realitzar a causa de la situació d’emergència sanitària, però es reprendrà el pròxim curs acadèmic 2021-2022 amb les propostes aprovades per la comissió de seguiment de la Càtedra. La formació prevista inclou el Màster en Ginecologia Oncològica, dos cursos d’emergències obstètriques en simulació, un curs d’anatomia quirúrgica en cadàver i tres clinical immersion.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions