Professorat de l'UJI participa en el Cicle Municipal de Novel·la, Història i Platja

12/07/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La segona edició del Cicle de Novel·la, Història i Platja organitzat per l'Ajuntament de Castelló de la Plana que se celebra a la Platja del Serradal (Grau de Castelló) compta amb la participació de diversos membres de la Universitat Jaume I de Castelló.

En la primera jornada, protagonitzada per la periodista i escriptora Nieves Herrero, ha participat la professora Nieves Alberola, doctora en Literatura Estatunidenca, qui ha destacat la importància de la presència femenina en el món de la poesia, la ficció i el teatre.

La periodista Nieves Herrero ha presentat la seua última novel·la Esos días azules, un llibre en el qual l'autora reconstrueix la vida de Pilar de Valderrama (Guiomar), la vertadera musa d'Antonio Machado, gràcies al testimoniatge i documentació inèdita facilitada per la neta de Guiomar.

La sessió s'ha iniciat amb les actuacions musicals de la cantant Bárbara Breva i el guitarrista Óscar Ebro. Seguidament, la periodista Patricia Mir ha presentat l'acte i ha cedit la paraula a la regidora de Turisme, Pilar Escuder, qui ha agraït la participació del públic assistent.

El cicle, que es prolongarà del 10 de juliol al 5 d'agost, comptarà també amb la participació de Carmen Corona i Rosalía Torrent, catedràtiques del Departament d'Història, Geografia i Art; i Fernando Blasco i Santiago Fortuño, emèrits del Departament de Filologia i Cultures Europees de l'UJI.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions