La Universitat Jaume I planta en el Bosc de la Sostenibilitat 30 exemplars de pi blau

30/03/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, en el marc de les activitats commemoratives del 30 aniversari, ha plantat en el Bosc de la Sostenibilitat 30 exemplars de pins blaus (Pinus Maximartinezii), proporcionats per l'associació Amics de Palanques, que tenen la singularitat de donar el pinyó més gran del món.

Amb aquesta acció, la Universitat té l’objectiu de contribuir a augmentar la massa boscosa, que captura el CO2, a més d’ajudar a generar un reducte de biodiversitat sostenible d'uns arbres que estan declarats amenaçats i en perill d'extinció al seu país originari, que és Mèxic.

A l’acte ha assistit la rectora de l’UJI, Eva Alcón, acompanyada de diversos membres del Consell de Direcció, personal de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, l’Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental, el Consell de l’Estudiantat, la comissió del 30 aniversari de l'UJI, o el Màster en Eficiència Energètica, a més de representants de diverses entitats amb les quals la Universitat ha col·laborat durant aquests anys, com ara l’associació Amics de Palanques, Acsud-Las Segovias, Creu Roja, SMARA, Ilewasi, XAC, La Tenda de Tot el Món, o la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

Els 30 arbres, que s’han plantat a l’extrem nord de la parcel·la del Bosc de la Sostenibilitat, conformaran el que l'associació Amics de Palanques denomina un «parc nodrissa», que és una singular infraestructura verda que pel seu disseny i maneig és capaç de conjugar l'ús social i recreatiu de determinats espais, amb la conservació de valuosos i escassos recursos genètics forestals.

El Bosc de la Sostenibilitat es va inaugurar el 25 de setembre de 2017, coincidint amb el segon aniversari de l'aprovació dels 17 ODS per part de Nacions Unides, amb la plantació de 17 lledoners, a l'extrem sud de la parcel·la. Aquest bosc representa el compromís de la Universitat amb la biodiversitat global i amb pal·liar l'impacte ecològic que té tota activitat humana, captant CO2 i lliurant oxigen.
 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions