La Universitat Jaume I ret homenatge a Germà Colón amb la presentació del llibre «Ad perennem magistri memoriam. Germà Colón Domènech. Fesomies i texts»

01/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha retut homenatge a Germà Colón amb la presentació del llibre Ad perennem magistri memoriam. Germà Colón Domènech. Fesomies i texts, publicat conjuntament per l’UJI, la Fundació Germà Colón Domènech i l’Ajuntament de Castelló. L’acte de presentació ha tingut lloc a la sala de graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques presidit per la rectora, Eva Alcón que ha estat acompanyada per M. Pilar Perea, catedràtica de la Universitat de Barcelona i directora executiva de la Fundació Germà Colón Domènech. També hi han assistit la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro, i els regidors de l’Ajuntament de Castelló Francesc Mezquita i Verónica Ruiz.

Ad perennem magistri memoriam. Germà Colón Domènech. Fesomies i texts, és un llibre fruit de l’afecte, del reconeixement i de la gratitud envers el professor Germà Colón Domènech. Dividit en dues parts, l’obra recull, d’una banda, diverses semblances derivades del record de les experiències que en van tenir els autors, Maria Pilar Perea, Santiago Fortuño i Lluís Gimeno, des de les perspectives amical, professional i acadèmica; i reuneix, d’una altra, un conjunt de treballs dedicats a la seua memòria, amb temes que li interessaven, que coneixia o que va tractar en els nombrosos estudis que dugué a terme.

En la presentació de la publicació han participat, juntament amb M. Pilar Perea, Luis López Miranda, emèrit de la Universitat de Ginebra; Gloria Clavería, catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Pedro Álvarez de Miranda, catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid.

La Fundació Germà Colón Domènech és una institució de caràcter cultural vinculada a la donació de la biblioteca particular del professor Germà Colón a la Universitat Jaume I. Açò possibilita que investigadors i estudiosos de la Filologia Romànica d’arreu del món puguen tenir accés als fons bibliogràfics que va anar acumulant un dels màxims especialistes en aquest àmbit del coneixement.

El professor Colón va voler així contribuir de manera generosa a la consolidació del centre universitari de la seua ciutat nadiua, la qual cosa reflecteix ben clarament el tarannà humà i acadèmic de l’il·lustre catedràtic de la Universitat de Basilea.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions