Els Desdejunis de Treball FUE-UJI aborden els aspectes emocionals en la gestió dels negocis familiars

24/11/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha acollit la segona sessió dels Desdejunis de Treball FUE-UJI: Empresa Familiar, organitzats per la Càtedra «Ciutat de Castelló».

Felipe Hernández-Perlines, doctor en Economia i Empresa i catedràtic de Direcció Estratègica en el Departament d'Administració d'Empreses de la Universitat de Castella-La Manxa, ha aportat la seua experiència en l'anàlisi de negocis familiars atesa la seua extensa trajectòria com a investigador en aquest camp.

Carlos Cabrera, president executiu de la FUE-UJI, ha donat la benvinguda a tots els assistents, empresaris de diverses empreses familiars castellonenques. Juan Ángel Lafuente, director de la Càtedra «Ciutat de Castelló», i Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, han acompanyat Cabrera en la inauguració de la sessió.

«En la gestió de les empreses familiars hi ha una certa complexitat per les característiques particulars d'aquest tipus de negocis. Un dels elements que més s'està analitzant és la riquesa socioemocional dels projectes familiars», ha indicat Felipe Hernández-Perlines. En aquest sentit, ha assenyalat que el concepte de riquesa socioemocional és un factor que determina la identitat de l'empresa familiar i que té un efecte de palanca molt positiu sobre l'acompliment d'aquesta.

Segons ha explicat, la riquesa socioemocional es mesura sobre la base de cinc dimensions: el control i influència del nucli familiar, la identificació dels membres de la família amb el negoci, els llaços socials vinculants, la inclinació emocional entre els membres de la família i la renovació dels vincles familiars a través de la successió dinàstica.

Hernández-Perlines ha incidit en la «necessitat de la professionalització de l'empresa familiar, independentment de la seua grandària», i ha parlat d'«un lideratge que garantisca l'estabilitat en el projecte empresa-família: no es tracta de paternalisme, es tracta de parlar d'un lideratge que dona confiança i llibertat, però que es basa en experiències passades per a intuir comportaments i evitar possibles errors».

La FUE-UJI compta amb la Càtedra Ciutat de Castelló, creada en 2017 per la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló, per a dur a terme els Desdejunis de Treball FUE-UJI: Empresa Familiar, que persegueixen analitzar les característiques i peculiaritats de les empreses familiars, oferir models de gestió propis i impulsar el seu desenvolupament i èxit.

La pròxima sessió dels Desdejunis de Treball FUE-UJI tindrà lloc el dilluns 29 de novembre, amb la participació de la investigadora i especialista en gestió de pimes familiars Karen Watkins.

Tota la informació sobre els Desdejunis de Treball FUE-UJI: L'Empresa Familiar està disponible en la web de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa: www.fue.uji.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions