Publicacions de l’UJI presenta el llibre «Cultura i exili. Estudis d’història i literatura»

08/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Menador espai cultural va acollir el dijous 7 d’octubre de 2021 la presentació del llibre Cultura i exili. Estudis d’història i literatura, obra de Lluís Meseguer, Juan Luis Porcar, Adolf Piquer i Francisco Javier Vellón, dins la col·lecció «Humanitats» de Publicacions de la Universitat Jaume I. L’acte de presentació va comptar amb l’assistència dels autors i de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro.

Les anàlisis i els testimonis intel·lectuals que conformen Cultura i exili. Estudis d’història i literatura transiten en el camí de la imprescindible necessitat de coneixement i justícia sobre la contribució dels exilis i les persones que els van patir a la construcció i el progrés de la societat i la cultura contemporània. De manera interdisciplinària s'estudien la repressió vinculada a la guerra d'Espanya del 1936-39, i la dictadura i l'exili de les dècades següents; la comunicació i la creació cultural, artística i literària d'aquesta època; i la tensió cultura local/universal, segons les perspectives de personalitats de l'exili científic i cultural, i la seua projecció a Europa i Amèrica Llatina.

En la seua intervenció, la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, va destacar que aquesta publicació «rescata del silenci noms i creacions que, gràcies a l’esforç investigador dels autors es posen, a partir d’ara, a l’abast dels lectors i les lectores».  «Conèixer de manera crítica una part tan recent de la nostra història és un deure científic i, també, un deure moral. Aquest llibre contribueix de manera molt important al compliment d’aquests deures», va concloure.

Més informació

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions