Amazing Up impulsa un projecte finançat per l'AVI per a promoure l'envelliment actiu a través de tecnologies disruptives en comunicació La firma vinculada a Espaitec desenvoluparà el projecte «Amazing els nostres majors» en espais digitals per a l'estimulació cognitiva i la memòria històrica en futurs centres públics

14/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha seleccionat el projecte «Amazing els nostres majors», presentat per Amazing Up, empresa tecnològica vinculada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, dins de la convocatòria de 2021 d'ajudes a projectes d'R+D+i destinats a la compra pública d'innovació, i l'ha dotat amb una ajuda econòmica per al seu desenvolupament durant 2021, 2022 i 2023. El projecte presentat és un dels únics cinc concedits a empreses privades dins del Programa d'impuls a la compra pública innovadora (CPI), i el segon que ha aconseguit major suport econòmic.

La iniciativa s'emmarca dins de la línia de treball de «Soledat no desitjada en col·lectius vulnerables», plantejada per l'AVI, i està alineada amb la convocatòria de consulta preliminar al mercat realitzada per l'Ajuntament de Castelló de la Plana per al seu futur Centre d'Envelliment Actiu i Saludable. Amb aquests dos punts de referència, el projecte se centra en el desenvolupament d'elements basats en tecnologies disruptives en comunicació que servisquen per a afavorir un envelliment actiu de les persones majors.

En aquest sentit, el gerent de l'empresa, Juan José Ortiz, ha assenyalat que es treballa amb elements de realitat estesa i d'intel·ligència artificial per a afavorir espais digitals que «ens permeten crear una aula moderna i avantguardista per a l'estimulació cognitiva i motriu de les persones majors, perquè tots dos aspectes estan relacionats dins del concepte d'envelliment actiu». Per a això, Amazing Up treballa en el desenvolupament de noves interfícies d'interacció entre la persona i la tecnologia, com poden ser sòls i parets interactives.

Cal destacar que Amazing Up ha generat un nou sistema d'integració de la realitat virtual amb la realitat augmentada a través d'elements d'interacció amb el dispositiu mòbil dels usuaris, la qual cosa «afavorirà una major participació i implicació de les persones majors», assegura Ortiz.

El projecte no se centra únicament en el desenvolupament d'equipament tecnològic de caràcter immersiu i interactiu per a la dotació de futurs centres d'envelliment actiu, sinó que a més inclou el disseny d'eines tècniques, procediments i continguts per a la promoció d'activitats que milloren les capacitats físiques i psíquiques de les persones majors.

Amazing Up generarà al final del procés diferents continguts digitalitzats i virtualitzats per a la seua aplicació en els centres d'envelliment actiu, així com protocols de treball per a aconseguir la involucració de les persones majors, en la definició de les seues pròpies activitats de desenvolupament motriu i cognitiu.

Per a dur a terme tot aquest treball a tres anys, la firma Amazing Up col·labora amb diversos agents del Sistema Valencià d'Innovació, entre els quals es troba el Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló, l'Associació Valenciana de Realitat Estesa i l'Institut d'Investigació en Innovació en Bioenginyeria de la Universitat Politècnica de València.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions