La col·lecció «Sapientia» de Publicacions de l’UJI supera els 160 títols en obert Dirigida pel professor Sergio Barrachina, la col·lecció recopila amb accés lliure manuals docents de les matèries que s’imparteixen a la Universitat Jaume I

26/03/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La col·lecció de manuals en línia i en obert «Sapientia», editada per Publicacions de l’UJI, compta fins ara amb 161 títols corresponents a materials d’assignatures i matèries impartides als centres de la Universitat Jaume I que poden ser utilitzats per qualsevol docent, estudiant o persona autodidacta.

La col·lecció, dirigida pel professor Sergio Barrachina i totalment disponible des del repositori institucional de l’UJI, té com  a objectiu la difusió de materials docents de manera oberta i gratuïta per Internet, amb les llicències Creative Commons. En 2015 va obtenir una menció especial del jurat als XV Premis Nacionals d’Edició Universitària, convocats per la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE), en la categoria «Divulgació científica» per l’esforç i difusió en obert dels continguts de la col·lecció.

ALTRE MATERIAL EN OBERT
D’altra banda, la Diputació de Castelló ha posat en obert tot el seu
catàleg digital de llibres, amb prop de 200 publicacions, perquè qualsevol persona puga consultar i descarregar arxius de lectura durant la situació de confinament. Entre les publicacions ja disponibles es troben les últimes novetats editorials realitzades conjuntament amb Publicacions de l’UJI com Pintar la crónica y el mito, escrit per Antonio Gascó en homenatge a l’artista Amat Bellés, i altres edicions de temàtica diversa com ara pintura, cuina, arquitectura o música. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions