La professora de l'UJI Maria Medina-Vicent publica el llibre «Mujeres y discursos gerenciales. Hacia la autogestión feminista»

04/02/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La professora de la Universitat Jaume I Maria Medina-Vicent acaba de publicar el llibre Mujeres y discursos gerenciales. Hacia la autogestión feminista, en la col·lecció «Filosofía Hoy» editada per l'Editorial Comares.

En l'obra, l'autora construeix una mirada pròpia mitjançant l'establiment d'un diàleg interdisciplinari entre la filosofia feminista, la sociologia, els Critical Management Studies i els estudis del lideratge, aportant una visió feminista i crítica del fenomen dels discursos gerencials dirigits a les dones, que ha sigut escassament tinguda en compte en aquest camp. Aquests discursos se centren en la promoció de la lògica de l'emprenedoria i el lideratge femení, així com en la gestió de la maternitat i la família per part de les dones.

La reflexió que es realitza en aquest llibre és rellevant perquè permet identificar els discursos gerencials dirigits a les dones avui, però també assenyalar un procés que sembla iniciar-se davant les dones en temps de popularització del feminisme: el pas de l'emergència dels discursos gerencials dirigits a les dones, a la comprensió del feminisme com un problema d'autogestió. I és que, ha arribat el temps en què fins i tot el moviment per la igualtat està sent reapropiat per la lògica neoliberal.

En aquesta obra es realitza un diagnòstic d'aquest procés, obrint pas a la necessitat de revertir els discursos neoliberals que coopten el feminisme en l'actualitat. Perquè, tal com assenyala l'autora, «el feminisme no és una qüestió d'autogestió neoliberal, sinó de lluita col·lectiva i transformació social».

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions