Experts analitzen en l'UJI l'efectivitat de la llei valenciana de transparència, bon govern i participació

30/09/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha acollit la «Jornada sobre transparència, bon govern i participació: l'efectivitat de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana» en la qual acadèmics i experts de l'Administració han realitzat un balanç de l'aplicació d'aquesta llei valenciana. La jornada, organitzada en el marc d'un conveni de col·laboració entre la Universitat Jaume I i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha estat inaugurada per José Luis Blasco, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'UJI.

La sessió del matí ha començat amb les ponències «El repte de la transparència als ajuntaments de mitjà i petita grandària» i «Aplicació efectiva de la normativa sobre transparència: una visió sobre experiències pràctiques» a càrrec de Sara Sistero, professora de Dret Administratiu de la Universitat Jaume I, i Joaquín Burgar, adjunt a direcció en el Servei Provincial d'Assistència a Municipis de la Diputació de Castelló, respectivament, i ha finalitzat amb un debat sobre aquestes qüestions moderat per Marta Oller, professora de Dret Administratiu de l'UJI i codirectora de la jornada.

En la sessió vespertina, Miguel Ángel Blanes, lletrat-assessor jurídic del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, ha oferit la conferència «La ciutadania valenciana com a protagonista activa de l'acció pública» i Eduardo Pozo, secretari general de l'Administració Municipal de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, titulada «L'aplicació de la Llei 2/2015: una visió pràctica des de l'àmbit local». La sessió ha conclòs amb un debat moderat per Beatriz Tomás, professora de Dret Constitucional de l'UJI i codirectora de la jornada.

La clausura de l'acte ha correspost a la secretària general de la Universitat Jaume I, la professora Cristina Pauner.

Cal destacar la gran afluència de públic, conformat en la seua major part per estudiantat del Doble Grau en Administració d'Empreses i Dret i dels Graus en Dret i en Gestió i Administració Pública.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions