L'EuroFUE-UJI rep l'aprovació d'Ecoblue Tourism, nou projecte europeu a la recerca d'una alternativa turística ecològica 

03/09/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa, a través de l'EuroFUE-UJI, ha rebut l'aprovació per part de la Comissió Europea per a començar a treballar en el seu nou projecte Erasmus+, Ecoblue Tourism. Sota aquest acrònim, el consorci format per set socis internacionals coordinats per la FUE-UJI pretén potenciar el turisme ecològic augmentant les oportunitats d'emprenedoria en ecoturisme blau als països costaners.

El projecte europeu Ecoblue Tourism s'emmarca en el programa Erasmus+, en la modalitat «Associacions Estratègiques per a Educació de Persones Adultes». Tindrà una durada de dos anys, en els quals s'implementarà una metodologia de capacitació innovadora per a millorar les habilitats empresarials dels joves desocupats de llarga durada que desitgen desenvolupar les seues pròpies idees i negocis en el sector de l'ecoturisme blau. 

A més de comptar amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa com a coordinadora, el consorci d'aquest projecte el formen set entitats de diferents països: Universitat de Patres (Grècia), Dorea Educational Institute (Xipre), Training 2000 (Itàlia), centre d'educació pública Kemer Mudurlugu (Turquia), centre d'educació superior Future Focus Ltd. (Malta) i l'Associació d'Empresaris Gallecs de les Riberes de l'Ebre (Espanya).

L'economia blava representa 5,4 milions d'ocupacions a Europa i un valor agregat brut de quasi 500.000 milions d'euros per any. Un dels sectors amb majors possibilitats dins de l'economia blava és el turisme marítim, una font important d'emprenedoria. Per aquesta raó, Ecoblue Tourism pretén augmentar les oportunitats d'emprenedoria en ecoturisme blau als països costaners. Per a aconseguir aquest objectiu, el projecte implementarà un curs de capacitació en centres i organitzacions de formació i desenvoluparà contingut propi en aquesta matèria per a proveir de major informació i oportunitats tant als usuaris interessats a desenvolupar les seues pròpies idees i negocis en aquest sector, com als seus formadors. 

Més informació: EuroFUE-UJI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions