La Fundació Isonomia i l'Ajuntament de Cabanes signen un conveni de col·laboració Les dues institucions promouran accions d'igualtat efectiva de dones i homes

24/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la Fundació Isonomia, Eva Alcón, i l'alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i pel qual, a més, s'estableix la participació del municipi de Cabanes en la Xarxa Isonomia de Municipis per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes. Durant la signatura de l'acord han estat presents la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de l'UJI, Pilar Safont; la coordinadora de l'Àrea Social de la Fundació Isonomia, María José Ortí, i la regidora de Salut, Serveis Socials, Igualtat i Joventut, Ángela Gauchía.

Alcón ha destacat el llarg recorregut de la Fundació Isonomia en la promoció de la igualtat. «L'UJI és pionera en transferència d'igualtat perquè, des dels seus inicis, la fundació ha realitzat estudis i recerques en aquest àmbit i ha donat a conéixer els seus resultats», afegia la rectora. D'aquesta manera, la Fundació es compromet a assessorar i revisar el Pla d'igualtat del municipi de Cabanes.

El conveni permetrà a l'Ajuntament de Cabanes desenvolupar polítiques actives i accions en matèria d'igualtat i de prevenció de la violència de gènere. A més, tindrà accés a informació especialitzada i a eines per al compliment de la legislació vigent en matèria d'igualtat i prevenció de la violència cap a les dones i l'impuls de polítiques d'igualtat.

Des de l'ajuntament pretenen que la societat es transforme i siga més inclusiva, equitativa i justa. Per a això, es crearan canals oberts a la participació de la població en accions que transformen la sensibilitat dels habitants del municipi. Martí ha incidit en la importància d'aquest conveni per a conscienciar la ciutadania. «Als pobles petits necessitem una figura que ens ajude a desenvolupar un bon pla d'igualtat», afegia l'alcaldessa. A més, creu que aquesta col·laboració servirà perquè «s'hi impliquen tots els agents socials».

Per part seua, la Fundació Isonomia proporcionarà informació actualitzada en matèria d'igualtat; possibilitarà la interacció amb altres ajuntaments, i facilitarà la participació en accions formatives per al personal tècnic. La coordinadora de l'Àrea Social de la Fundació Isonomia, María José Ortí, ha explicat que des de la institució tenen un grup de treball per a compartir idees i ha manifestat que «les bones pràctiques estan per a això».

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions