La Universitat Jaume I Space premia Printeria amb un viatge a Silicon Valley 

11/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Una empresa emergent que obri les portes a la biologia sintètica impulsada per Roger Monfort Llorens, Carlos Andreu Vilaroig i Adrián Requena Gutiérrez ha sigut triada com la millor idea de la Universitat Jaume I Space i ha obtingut una plaça per a viatjar a Silicon Valley juntament amb altres 55 millors joves emprenedors d'aquesta edició del programa Explorer que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE), en el marc de la iniciativa global Santander X. A més, aquest equip també ha aconseguit el premi Disruptive Technology Explorer Award

L'acte de presentació de projectes va comptar amb un jurat d'experts, tant de dins de la universitat com de fora. En representació de la Universitat Jaume I va estar Inmaculada Rodríguez Moya, vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, i Laura Martínez Peris com a coordinadora del projecte. D'altra banda, en representació del CISE va estar Eloi San Segundo i del Banco Santander Antonio Ojeda, responsable d'institucions València-Castelló. A més, també va ser membre del jurat José Daniel Escrig, representant de SECOT.

Printeria és un dispositiu compacte de bioenginyeria de baix cost totalment equipat amb el qual es poden obrir les portes al món de la biologia sintètica. Amb Printeria, qualsevol usuari, siga o no experimentat en el camp de la biologia sintètica, és capaç de dissenyar i modificar l'ADN dels bacteris, dotant-los de noves característiques i funcionalitats. El producte fusiona i automatitza les tecnologies d'un laboratori amb les seues mesures de seguretat, i inclou un intuïtiu programari multiplataforma que permet a l'usuari una interacció senzilla amb el seu dispositiu. En definitiva, un xicotet laboratori a l'abast de la mà. 

Oportunitats en la meca de la innovació

Un dels integrants de Printeria viatjarà el 31 d'octubre a Silicon Valley, Califòrnia, al costat d'altres 55 joves emprenedors, un per cada Explorer Space que el programa posseeix a tot Espanya, l'Argentina i Portugal, més el guanyador de l'Explorer Day. L'agenda d'aquesta setmana d'immersió en el principal ecosistema de tecnologia i innovació del món inclou visites a empreses tecnològiques líders com Google, Facebook, Apple o Airbnb, classes magistrals en universitats com Singularity University o Standford i contacte amb inversors. 

L'objectiu d'aquesta experiència és inspirar i potenciar els joves emprenedors per a accelerar el desenvolupament de les seues empreses emergents, brindant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la cerca de finançament. Alhora, es genera una comunitat de joves amb talent i altes capacitats que construeix sinergies molt enriquidores per al seu futur professional. 

Al seu retorn, els 56 joves assistiran a la Ciutat Grupo Santander de Boadilla del Monte on un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionarà els guanyadors globals d'Explorer 2019. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguen accelerar els seus projectes.

Finalistes Universitat Jaume I Space 2019 

Les seleccionades pel jurat com a finalista per al premi Woman Explorer Award que patrocina la Fundació EY i que optarà al novembre a 20.000 euros han sigut Belén Doménech Alcaraz, Carla Blanes Navarro i Iranzu Ganuza Bescos, amb el seu projecte Ibece Organic. Aquestes joves han creat un material orgànic i compostable substitutiu del plàstic amb el qual ja fabriquen bossetes per a cans i han començat a fabricar coberts.
 
El segon classificat va ser Juan Luis Cruz, promotor de Quickin Castelló, un projecte que naix per a ajudar a millorar l'experiència dels estudiants d'intercanvi que rep la Universitat Jaume I. Tracten d'ajudar aquests estudiants amb tasques com trobar allotjament, conéixer una mica més Castelló i crear una comunitat perquè socialitzen i coneguen gent des del primer dia de la seua arribada. En aquesta edició els tercers classificats van ser Víctor Gómez Pol i Anderson Joel García Abarca, promotors de ServiPhone, una aplicació que vol oferir als turistes recomanacions sobre les ciutats i que els permet tenir un canal de comunicació directa amb el seu hotel. A més, l'hotel també es beneficia de funcionalitats dins de l'aplicació, com l'automatització de processos de registre (check-in, obertura de portes mitjançant l'aplicació, etc.), la visualització de dades sobre els seus clients i una major diferenciació respecte a la seua competència. 

El programa Explorer «Joves amb Idees» promou el talent jove, l'esperit emprenedor i la creació d'idees innovadores. Tracten de canalitzar una idea abstracta que tenen els explorers, donar-li forma i ajudar-los a convertir-la en una potencial empresa.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions