La Universitat Jaume I i la Universitat de Granada coediten el llibre «Construyendo patrimonio» La monografia mostra la relació artística i cultural entre Amèrica i Espanya

05/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La col·laboració interuniversitària entre la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de Granada ha permès la publicació de la monografia titulada Construyendo patrimonio: mecenazgo y promoción artística entre América y Andalucía. Es tracta d'una obra composta per diferents estudis que han realitzat especialistes de tots dos costats de l'Atlàntic en matèries de patrocini i mecenatge artístic al més alt nivell polític.

El llibre, que forma part de la col·lecció «Biblioteca Potestas» de l'UJI, dirigida per la professora Inmaculada Rodríguez Moya, és el resultat del treball conjunt i col·laboració entre científics culturals de diferent procedència coordinats per Guadalupe Romero. La monografia s'ha realitzat gràcies al finançament per part de l'Agència Estatal de Recerca i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquesta obra ofereix un ampli panorama en el qual les relacions artístiques i culturals s'uneixen, creuant l'Atlàntic, per a descobrir l'ampli espectre en què es mou el col·leccionisme, el mecenatge i el patrocini en territoris tan llunyans com Andalusia, Extremadura i Amèrica.

Construyendo patrimonio: mecenazgo y promoción artística entre América y Andalucía, que va acompanyada de diverses imatges, estudia noms relacionats amb la promoció artística i el col·leccionisme com el Marquès de Salines, María Manuela de Mori, el Comte de Villardompardo i Pierre Edouard Verger, entre altres. Aquests casos ajuden el lector a descobrir millor per quines vies va arribar a Espanya la cultura d'Amèrica, així com les raons ideològiques i socials en què se sustenta.

Amb aquest treball, la Universitat Jaume I coedita de nou al costat de la Universitat de Granada, ja que anteriorment havien col·laborat en la coedició del llibre de Pablo González Tornel Cuatro reyes para Sicilia.

Més informació: http://www.tenda.uji.es/pls/iglu/!GCPPA00.GCPPR0002?lg=CA&id_art=1733

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions