Banco Santander distingeix la comunitat universitària de l'UJI amb el lliurament de 110 premis i ajudes

11/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  premis-banco-santander Premios_Banco_Santander_19DLL013_in

    FOTO: Damián Llorens

Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I; Antonio Valldecabres, director territorial de la Comunitat Valenciana i Murcia de Banco Santander; Ernesto Tarragón, vicepresident del Consell Social; Ximo Gual, vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat; Joan Antoni Martín, vicerector d'Internacionalització i Cooperació, i Inmaculada Rodríguez, vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, han fet lliurament avui dels diplomes acreditatius dels 110 premis i ajudes finançats per Banco Santander, a través de Santander Universidades, a la Universitat Jaume I de Castelló.

En el transcurs de l'acte s'han entregat les Beques Santander de Mobilitat per al personal docent i investigador (PDI) per a Amèrica, Àsia i Oceania (28 beques); per al personal d'administració i serveis (PAS) per a Amèrica, Àsia i Oceania (5 beques) i per a estudiantat de grau de l'UJI per a Àsia, Oceania i Nord d'Àfrica (7 beques). Així mateix, s'han atorgat les ajudes per a estudiantat llatinoamericà per a cursar estudis de màster (20 beques); per a estudiantat llatinoamericà per a cursar estudis de doctorat (7 beques) i les beques per a la realització d'estudis de màsters universitaris (31 beques).

També s'han entregat els Premis Banco Santander a les activitats docents i investigadores del personal docent i investigador que inclouen els Premis Joves Investigadors (7 premis); el Premi de Divulgació Científica i els Premis de Millora Educativa (4 premis).

La IX edició dels Premis Joves Investigadors han recaigut en Marina Murillo Arcila (de l'àrea de ciències bàsiques); Victoria Pérez Belis (de l'àrea d'enginyeries i arquitectura); María Reyes Beltrán Valls (de ciències socials i jurídiques); Idoya Ferrero Ferrero (de l'àmbit de les ciències econòmiques i empresarials); Maria Medina Vicent (de l'àrea de filosofia, geografia, història i art); Carlos Suso Ribera (de ciències de la salut) i Vicente Beltrán Palanques (de l'àmbit de filologia, lingüística, traducció i interpretació). Aquests guardons, dotat amb 2.000 euros, reconeixen la trajectòria investigadora dels premiats en funció de les seues publicacions, estades en centres d'investigació i participació en projectes.

El IX Premi de Divulgació Científica, amb 3.000 euros de dotació, ha sigut per al grup GEOTEC, dirigit per Joaquín Huerta Guijarro. El guardó reconeix la capacitat del grup per a comunicar el contingut i el valor de la seua labor científica.

Finalment, els XIX Premis de Millora Educativa, dotats amb 3.250 euros, han distingit un projecte de cadascuna de les facultats i centres de l'UJI. En la Facultat de Ciències Humanes i Socials el premi ha sigut per al projecte «Formació per a una ciutadania crítica: l'avaluació entre iguals a l'aula universitària» d'Aida Sanahuja, Paula Escobedo i Juan Andrés Traver. En la Facultat de Jurídiques i Econòmiques, el projecte guanyador ha sigut «Associats innovadors i millora de la cultura administrativa», dirigit per Sara Sistero i José Luis Blasco. A l'Escola Superior de Tecnologia i Ciència Experimentals, ha resultat premiat el projecte de Luis Cabedo, «Equipament de Boccia per a persones amb discapacitat: una experiència ABP-APS interuniversitària». Finalment, en la Facultat de Ciències de la Salut, el projecte premiat ha sigut «Incorporació del Blended Learning 3.0 al Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament» dirigit per Rosa Ana Peris.

Intervencions durant l'acte

Durant l'acte, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha felicitat l'estudiantat becat i també el professorat que ha resultat premiat. «Les diferents modalitats de premis són una mostra de l'aposta de la Universitat i del Banco Santander per ajudar l'estudiantat a formar-se en un món global, però sense oblidar que formem part del local. Els premis també són una mostra de l'aposta que la Universitat i el Banco Santander fan a la innovació docent a difusió científica i la transferència del coneixement», ha afirmat.

A més, ha anunciat que l'UJI i Banco Santander, a través de Santander Universidades, treballaran en els pròxims anys en diverses àrees prioritàries: tecnologies de la informació i la comunicació, l'emprenedoria i el compromís social, «amb l'objectiu d'avançar cap a una societat cada vegada més inclusiva i de respecte a la diversitat».

Per a finalitzar, ha destacat que «el compromís de Banco Santander amb les universitats espanyoles és una magnífica pràctica de responsabilitat empresarial i ha sigut determinant perquè les universitats hàgem pogut avançar cap a excel·lència docent i investigadora i cap a la nostra necessària projecció internacional».

Per part seua, Antonio Valldecabres, director territorial de la Comunitat Valenciana i Murcia de Banco Santander, ha indicat que «aquest acte simbolitza la col·laboració que hem anat forjant des de fa 18 anys, quan signem el nostre primer conveni de col·laboració al maig de 2001, i que ens permet expressar públicament el nostre reconeixement a l'esforç del conjunt de la comunitat universitària de l'UJI». «Us anime a continuar treballant amb igual intensitat en el futur i a aprofitar al màxim les oportunitats que us ofereix la Universitat Jaume I, una universitat referent pel seu compromís amb l'excel·lència en la formació, la investigació i la transferència, el seu lideratge en innovació i la seua implicació amb el seu entorn socioeconòmic», ha afegit.

«En Banco Santander sabem que invertir en educació és la millor forma de contribuir al progrés d'una forma responsable. I la forma en què hem triat invertir en educació és donant suport a les universitats, fomentant l'equitat en l'educació, promovent l'ocupació i l'emprenedoria universitària i acompanyant les universitats en la seua transformació digital. La Universitat és el motor més potent per al desenvolupament i l'agent de transformació social més important», ha conclòs el representant del Banco Santander.

Prèviament a l'acte de concessió dels premis i diplomes, la delegació de Banco Santander ha celebrat una reunió de treball amb la rectora i vicerectors de l'UJI, en la qual s'ha realitzat un balanç dels projectes objecte de col·laboració en el marc del conveni durant el curs 2018-2019 i s'han abordat els plans a desenvolupar per a continuar amb aquesta col·laboració al llarg dels pròxims mesos.

Imatges: https://www.uji.es/com/fotonoticies/arxiu/2019/06/lliurament-premis-banc-santander-10-06-2019/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions