Alumnat de Traducció i Interpretació de l’UJI visita les instal·lacions d’À Punt Mèdia

17/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un grup d’estudiantat del Grau en Traducció i Interpretació de l’UJI ha visitat les instal·lacions d’À Punt Mèdia a Burjassot amb les professores Rosa Agost i Maria Dolores Oltra. Acompanyats per Joan Carles Simó, cap de la Unitat d’Estil i Recursos Lingüístics, han conegut de primera mà aspectes generals de la producció de programació pròpia tant a la televisió, a la ràdio i al web i també han comprovat quina és la tasca dels professionals en l’àmbit de l’assessoria lingüística, integrats perfectament en la immensa sala de redacció on treballen braç a braç amb la resta de la plantilla.

Posteriorment, l’alumnat ha participat en un seminari en el qual han aprofundit en com s’ha implantat el Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, quins són els models d’estàndard que usen, com s’organitza tota la tasca de correcció, quines són les relacions que s’estableixen amb les productores i els estudis de doblatge i subtitulació i amb els especialistes en traducció i lingüística externs que hi treballen. Simó ha fet una síntesi de les característiques de la llengua d’À Punt, molt especialment de la importància del coneixement de la diversitat de gèneres i de la variació lingüística i ha presentat alguns projectes de futur com, per exemple, una plataforma de recursos lingüístics.

El col·loqui posterior ha sigut molt enriquidor i ha comptat també amb les intervencions de la professora Agost, coordinadora i redactora de la part de llengua i traducció del Llibre d’estil, i de la professora Oltra, lingüista externa habilitada. A més, totes dues tradueixen i ajusten actualment en estudis que treballen per a À Punt. La professora Oltra va aprofitar també la visita per a iniciar nous convenis de pràctiques per a l’alumnat de Traducció i Interpretació de la universitat pública de Castelló.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions