El cicle de conferències de la Càtedra Ciutat de Castelló de l'UJI comptarà amb diversos premis Nobel i prestigiosos ponents en 2019

25/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Durant l'any 2019, la Càtedra Ciutat de Castelló de la Universitat Jaume I realitzarà o donarà suport a més de quinze activitats diferents, entre les quals destaca la realització d'un nou cicle de conferències «Ciutat de Castelló», que permetrà comptar el mes de juny amb alguns premis Nobel i amb ponents de reconegut prestigi durant el segon semestre de l'any. També col·laborarà amb diversos congressos científics internacionals.

La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló de la Plana han aprovat, durant la reunió de la comissió mixta de seguiment, el pla d'activitats del 2019 i la memòria d'actuacions realitzades durant l'any 2018 de la Càtedra Ciutat de Castelló de l'UJI que impulsen les dues entitats.

En la reunió han participat, per part de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Amparo Marco, i Enrique Esteban, director-assessor jurídic de Plans i Projectes. I en representació de l'UJI, han intervingut el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; el director de la Càtedra, Juan Ángel Lafuente, i Juan Salvador Pérez, del Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI.

De les activitats aprovades de la memòria de l'any 2018 cal destacar la realització del primer cicle de conferències «Ciutat de Castelló» que ha permès comptar amb ponents de reconegut prestigi acadèmic, científic i professional; l'esdeveniment del «Climathon, Castelló davant el canvi climàtic» que ha tingut un gran èxit; o l'inici d'alguns estudis d'assessorament com l'informe de l'impacte econòmic del parc d'autocaravanes, l'anàlisi de la feminització de la pobresa a la ciutat de Castelló, o el pla estratègic de la cultura.

A més, la Càtedra realitzarà durant 2019 un informe sobre ciberseguretat en les economies de l'arc mediterrani i presentarà altres informes i estudis realitzats per a la ciutat de Castelló; i convocarà unes beques per a alumnat de l'UJI perquè puguen realitzar estades en universitats o pràctiques en empreses en ciutats agermanades amb Castelló de la Plana, iniciant-se la convocatòria amb la ciutat d'Ube al Japó.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions