Creu Roja Castelló exposa el seu «Pla de Salut» a l'estudiantat del Grau en Infermeria de l’UJI

23/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La responsable de l’oficina provincial de Creu Roja a Castelló, María Dolores Bou Badenas; el psicòleg d’atenció integral a persones amb malalties cròniques avançades, Francisco Javier Morales González; i la coordinadora del projecte «Final de vida i solitud», Carmen Villate Roca, han presentat el «Pla de Salut» de Creu Roja a l’estudiantat de l’assignatura d'Ètica i Legislació de primer curs del Grau en Infermeria, impartida pel professor Antonio Fayos, en el marc del Dia Mundial de la Salut.

El «Pla de Salut» s'articula d'acord amb l'Estratègia 2020 de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, que intenta donar solució als grans reptes que enfronta la humanitat i està alineat, en particular, amb l'objectiu número 3, «Salut i Benestar», dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'objectiu general d'aquest pla és millorar la gestió de la salut de les persones (benestar físic, psíquic i social, així com la seua capacitat d'acompliment). Per a això, el pla compta amb tres programes: sensibilització i prevenció en salut; atenció a persones amb estil de vida no saludable i atenció a persones amb inadequada gestió de la seua malaltia, en el qual s'han exposat dos projectes finançats per l'Obra Social La Caixa (programa d'atenció integral a persones amb malalties cròniques avançades i projecte «Final de vida i solitud»).

Els programes s'organitzen en dos grans àmbits d'intervenció que divideixen l'acció segons a quines persones estiga dirigida: persones l'estat de salut de les quals no coneixem i persones que ja tenen un problema de salut. La intervenció de Creu Roja en salut se centra no sols en tasques de conscienciació i promoció d'hàbits i estils de vida saludables, sinó també a actuar amb les persones que ja tenen algun problema per a fer una gestió adequada de la seua salut, donant-los una atenció més pròxima, desenvolupant plans individualitzats i portant un seguiment de cada cas.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions