Un TFM del Màster de la Pau sobre la resiliència en menors estrangers no acompanyats protagonitza la III edició del Premi Mónica-García Renedo Rosa M. Beltrán Sales, egressada del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de l'UJI, rep el primer guardó en la investigació i pràctica per a la promoció de la resiliència

02/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La tercera edició del Premi Mónica-García Renedo sobre la investigació i pràctica per a la promoció de la resiliència ha guardonat amb el primer premi a Rosa M. Beltrán Sales, recentment egressada del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament. Beltrán Sales ha sigut reconeguda per la seua investigació fruit del Treball Fi de Màster (TFM) titulat «Una aproximación a la promoción de la resiliencia en menores extranjeros no acompañados (MENA) en centros de la Comunidad Valenciana».

L'Observatori Psicosocial de Recursos en Situacions de Desastres (OPSIDE), l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i la Solidaritat (OCDS), el Vicerectorat d'Estudiantat i Compromís Social i l'Associació AIRE reconeixen per tercer any consecutiu el treball investigador en matèria de promoció de la resiliència. El projecte guardonat en aquesta edició explora la resposta i el model d'atenció que es brinda des dels centres de residència i acolliment del Sistema de Protecció del Menor d'Espanya als menors estrangers no acompanyats (MENA), dels qui destaca la seua doble vulnerabilitat com a xiquets i xiquetes migrants. La investigació conclou amb una proposta de treball que fomente la resiliència en aquests menors.

El premi avalua tant el plantejament i l'adequació de la metodologia del projecte com els seus resultats i la replicabilitat en altres contextos. Després del lliurament dels guardons, les organitzacions convocants van convidar a continuar participant en aquestes investigacions davant la necessària implicació de totes les disciplines en l'atenció de situacions de desastre i emergència.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions