El Fòrum d'Unitats Canines reuneix prop d'un centenar de professionals a l'UJI

12/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Prop d'un centenar de guies canins, especialitzats en detecció de drogues, explosius i rescat de persones, han participat en el I Fòrum d'Unitats Canines de Detecció i Rescat organitzat pel Grau en Criminologia i Seguretat de la Universitat Jaume I de Castelló.

El fòrum ha reunit equips canins multidisciplinaris amb la idea de millorar professionalment en la detecció de les diferents especialitats, aplicant noves tècniques i protocols de la mà del doctor Mario Rosillo, vingut de l'Argentina per a compartir els seus coneixements i experiència.

La trobada també ha servit per a aprofundir, de la mà de catedràtics de Dret Penal i Processal (Maria Luisa Cuerda i Juan Luís Gómez) i de la magistrada dels Jutjats de Vila-real (Maria Isabel Llambés) en la visió de la prova d'un delicte aconseguida amb unitats canines.

Durant la taula rodona sobre benestar animal en gossos de treball, els especialistes han conclòs que és de vital importància en les unitats canines ser exemple en el tracte dels animals i, alhora, donar visibilitat a aquest tracte físic i psicològic que reben els companys canins.

El debat sobre el rescat de persones al mig rural ha tret a la llum la visió del treball en diferents punts d'Espanya i Andorra, així com la passió i voluntat per part dels guies canins a continuar millorant en el seu treball. Els especialistes van coincidir a assenyalar que existeixen àrees de millorar com els protocols d'activació ràpida, la importància de la certificació dels gossos per a garantir el treball que ofereixen i el treball en equip de tots els cossos de seguretat i emergències amb la finalitat de salvar la vida a la persona desapareguda, deixant a un costat la medalla sobre quin gos o quin grup va trobar a la víctima.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions