Juan Antonio Bertolín es converteix en el nou gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I

21/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Juan Antonio Bertolín Olmos és el nou gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I després de la jubilació de José Francisco Vicente Queralt, qui exercia aquest càrrec des que es creara la fundació en el 2006.

El nou responsable de l'entitat té una dilatada experiència empresarial, com a gerent en projectes tecnològics en diverses consultories d'àmbit internacional i nacional, com Accenture i el Grup IT Deusto, i com a directiu en diverses organitzacions internacionals com ara European Network of Living Labs o Triple Helix Association. Bertolín ha estat vinculat a Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, com a director d'Innovació i Projectes des del naixement del Parc en el 2007 gràcies al programa NOEMI (Noves Oportunitats Empresarials Mitjançant la Investigació) de la Generalitat Valenciana. Al gener de 2017, la Universitat Jaume I va decidir delegar la gestió d'Espaitec en la Fundació General, ja que fins a aqueix moment la realitzava una societat de responsabilitat limitada.

Després del seu nomenament, Bertolín ha explicat que «la Fundació General ha sigut una referència per a l'UJI en diverses activitats de suport a la comunitat universitària i en el bon funcionament de l'activitat docent i, des de gener de 2017, quan va començar a gestionar Espaitec, ha ampliat el seu abast enfortint l'ecosistema del Parc Científic i Tecnològic, que compta actualment amb 46 empreses vinculades i en constant creixement, consolidant la seua naturalesa de connector  d'innovació, emprenedoria, ciència i tecnologia entre la Universitat i el seu entorn socioeconòmic, alineat amb la tercera missió de l'UJI».

En la nova etapa que la Fundació General comença, Bertolín centrarà els seus esforços a reforçar la imatge de l'entitat com a part activa, i necessària, de la Universitat Jaume I en la cooperació i gestió de les seues activitats, fomentant els llaços amb organitzacions i entitats públiques i privades, així com a consolidar el pla estratègic d'Espaitec centrat en el suport a l'emprenedoria innovadora universitària i la contribució a la creació i transferència de coneixement, interactuant amb empreses innovadores de la província de Castelló, preferentment amb les vinculades al Parc.

La Fundació General de l'UJI és una entitat sense ànim de lucre, amb caràcter educatiu, cultural, científic, tècnic, esportiu, de cooperació al desenvolupament sostenible, de defensa del medi ambient, de la cultura pròpia i dels valors estatutaris, de foment de la investigació, de promoció del voluntariat i, en general, de suport a l'activitat universitària. En definitiva, la fundació té com a objectiu col·laborar amb la Universitat Jaume I en el desenvolupament i la gestió d'aquelles activitats que contribuïsquen a la millora en la prestació dels serveis universitaris.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions