La directora de la Fundació Rezero anima la ciutadania a reduir els residus domèstics «evitant que entren a casa»

24/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La directora de la Fundació Rezero, Rosa García, ha assegurat que «és possible reduir els residus de les llars, prenent mesures per a evitar que entren a casa» durant la conferència organitzada per la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I de Castelló en el Menador espai cultural.

En opinió de García, és viable reduir els residus domèstics que generem diàriament si es compra a orri, es rebutgen embalatges innecessaris, es planifica la compra o s'aposta per l'ús de la tela en la neteja evitant el paper de cuina. La directora de la Fundació Rezero ha indicat que «tots som responsables en la generació de residus, encara que no en igual mesura» i considera necessària la implicació de l'administració per a canviar el model de producció i consum.

Rosa García és biòloga i doctora en sostenibilitat. Ha dirigit estudis i plans de gestió de residus municipals, plans de prevenció i reutilització de residus, i estudis per a la implantació de bones pràctiques ambientals en el sector del comerç i l'hostaleria. És també investigadora del grup Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en el desenvolupament de competències professionals en sostenibilitat i la seua avaluació.

La presidenta de Reciplasa i vicealcaldesa de Castelló, Ali Brancal, ha indicat que «és molt important que s'aborde aquest tema per a conscienciar a la població que no podem seguir amb el ritme de generació de residus que tenim. En Reciplasa tenim clar que els consumidors i les empreses hem de ser més responsables i entre tots treballar perquè es puga dur a terme un consum més responsable i facilitar el reciclatge en origen».

El desafiament del Residu Zero és una iniciativa internacional que impulsa la reducció dels residus i molt particularment de les brosses domèstiques com a mitjà per a evitar els problemes associats als abocadors i la incineració, l'esgotament dels recursos naturals i la despesa energètica del reciclatge, entre altres qüestions.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions