L’UJI i l'AVT creen dos cursos de cuina i gastronomia i serveis de restaurant

18/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el secretari de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer, han presentat avui els dos nous cursos que han impulsat ambdues institucions al costat del Centre de Turisme de Castelló (CDT). Es tracta del Curs de Cuina i Gastronomia Mediterrània, i del Curs de Serveis de Restaurant i Gastronomia Mediterrània. 

Els dos cursos es desenvoluparan en les instal·lacions del CDT al Grau de Castelló, del 15 d'octubre al 14 de desembre, en horari de matí, de dilluns a divendres, i tenen una durada de 250 hores. Estan dirigits a professionals del món de l'hostaleria i per a inscriure-s'hi cal disposar del grau mitjà d'FP, certificat de professionalitat nivell 2 o un any d'experiència professional acreditada en hostaleria. 

La rectora de l’UJI ha mostrat la seua satisfacció per aquest conveni, «que suposa la incursió de la universitat castellonenca en un àmbit com la cuina, la gastronomia i la dieta mediterrània, en el qual encara no havíem realitzat cap acció formativa». Alcón també ha destacat que «estem davant una col·laboració exemplar entre administracions públiques» i ha anunciat que es tracta d'un projecte pilot, ja que l'objectiu és poder oferir en 2019 un curs molt més complet, de 1.000 hores. Per a finalitzar, la rectora ha indicat que «la millor manera de transformar i millorar la societat és a través de la formació, i aquest curs n'és un clar exemple». 

Per la seua banda, Francesc Colomer, ha explicat que el govern autonòmic ha basat la seua gestió turística a subscriure aliances entre l'administració pública, l'empresa privada i el món acadèmic, per a construir una governança turística col·laborativa. Colomer ha posat diversos exemples de l'estreta col·laboració que estan desenvolupant l’UJI i l'AVT, i que s'ha plasmat en alguns aspectes de la nova Llei de Turisme. 

Quant als cursos, Colomer ha qualificat aquesta iniciativa com un punt d'inflexió en la història d'èxit dels CDT, set centres que hi ha ja en tota la Comunitat Valenciana més el que està en construcció en la Fàbrica Giner de Morella. «Estem en un canvi de cicle: canvia l'oferta, canvia la demanda, i fins i tot canvia el clima, i, per tant, la nostra competitivitat turística ha de basar-se en les persones. Ni podem ni hem de competir abaixant sous o menyspreant el medi ambient, però ho farem millorant la qualificació i la capacitació dels professionals de l'hostaleria i del turisme, a través de cursos com els que presentem avui».

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions