El sistema de reducció de tarifes promogut per la Universitat Jaume I beneficia el 75% de les empreses instal·lades a Espaitec Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la col·laboració entre les empreses i la comunitat universitària en termes de transferència, formació i contractació de talent

21/02/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El 75% de les empreses instal·lades ael Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) se'n beneficiaran, al llarg de 2018, gràcies al sistema de reducció de tarifes aprovat en 2017 per l’UJI amb la finalitat d'estimular la col·laboració entre la Universitat i el conjunt d'empreses de base tecnològica del Parc. Gràcies a aquest sistema, segons el grau de col·laboració amb la Jaume I, les empreses poden beneficiar-se d'un descompte del 50% (com a màxim) en la tarifa per cessió temporal d'espais de la Universitat. 

«La idea no és que les empreses paguen menys. La finalitat és que estrenyen les relacions, que formen part activa de l'ecosistema i que s'integren al màxim per a aportar valor mutu», ha explicat David Cabedo, director acadèmic d’Espaitec, qui ha destacat que «els parcs científics i tecnològics són els principals eixos vertebradors de la tercera missió de la Universitat: afavorir la transferència de coneixement i dels resultats de recerca a la societat, i, en concret, les empreses situades en les instal·lacions d'Espaitec són un canal directe per a realitzar aquesta transferència». 

El sistema de reducció de tarifes inclou tres línies principals de col·laboració: R+D, ocupació i formació. Quant a l'ocupació, té en compte tant l'acolliment d'estudiants en pràctiques curriculars com la contractació de persones diplomades de l’UJI en els últims tres anys. L'apartat d'R+D se centra a fomentar la realització de projectes competitius en col·laboració i en l'execució de projectes d'R+D sota l'article 83, que regula la col·laboració de grups de recerca i instituts tecnològics amb empreses. Finalment, la part de formació se centra en la docència no remunerada en l'àmbit universitari impartida per directius i personal de les empreses instal·lades.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions