La Fundació Isonomia premia el projecte «Juntes» de Creu Roja dirigit a dones víctimes de la violència de gènere El XIII Seminari contra la Violència de Gènere ha abordat els protocols de coordinació i el treball en xarxa

17/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Isonomia ha celebrat, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el XIII Seminari Estatal contra la Violència de Gènere que enguany ha estat centrat en els protocols de coordinació i el treball en xarxa.

La vicerectora de Planificació Estratègica, Qualitat i Igualtat, M. José Oltra, la vicepresidenta de la Fundació Isonomia, M. José Senent, i la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, han sigut les encarregades d’inaugurar el seminari. La vicerectora ha recordat les últimes víctimes de la violència de gènere i ha assenyalat que «aquests esdeveniments han de servir per a rearmar-nos de raons i força per a continuar el treball per les dones, xiquets i xiquetes, potencials víctimes del masclisme».

A continuació, s’ha lliurat el XIII Premi Isonomia contra la violència de gènere que en aquesta edició ha recaigut en el grup de dones «Juntes», una iniciativa de Creu Roja Espanyola a Castelló de suport a les víctimes d’aquest tipus de violència. Antonio Fayos, vicepresident de l’àrea d’Intervenció Social i Ocupació d’aquesta entitat, acompanyat per Raquel Martí i la resta de voluntàries d’aquest programa, han arreplegat el guardó. «Aquest premi ens dóna més ganes de seguir endavant, ens reforça», ha apuntat el vicepresident.

Les ponències del seminari s’han iniciat amb la intervenció d’Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat, que ha presentat el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista. Ibáñez ha destacat la visió polièdrica del document atès que ha estat elaborat amb la participació de partits polítics, universitats, societat civil, cossos de seguretat, administració de justícia, municipis, etc. Així mateix, ha destacat el seu caràcter feminista. «El pacte no se centra sols en l’atenció a les víctimes o la detecció de casos de violència sinó que qüestiona el model patriarcal perquè és la violència estructural la que oprimeix», ha assenyalat el secretari autonòmic.

En aquesta línia, ha afegit que és un pacte «plural i més ample» perquè atén a diferents tipus de violències masclistes com ara els matrimonis forçosos o la mutilació genital femenina i té en compte qüestions d’àmbit laboral per a eliminar la bretxa salarial o la necessitat de donar alternatives de projecte de vida per a les dones que denuncien, entre altres mesures. A més, ha destacat que el pacte situa la Comunitat Valenciana al capdavant en l’equiparació de les indemnitzacions a les de les víctimes del terrorisme.

Finalment, ha explicat que el pacte, que té sis anys de vigència, compta amb una comissió de seguiment de caràcter paritari formada per l’administració pública i la societat civil.

 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions