Hackathon Castelló duplica la seua participació i omple la Universitat Jaume I de programadors de la Comunitat Valenciana El Hackathon Infantil amb Robotix Lego Education i Gamesonomy també esgota les seues places i reunirà 100 participants d'entre 3 i 16 anys

29/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La segona edició del Hackathon Castelló ha arrancat aquest matí en el Pavelló Poliesportiu de la Universitat Jaume I cobrint les seues 100 places, la qual cosa significa duplicar la participació pel que fa a la seua estrena en 2016. La cita creix en espai, en inscripcions i en activitats paral·leles, la qual cosa li convertirà fins a diumenge que ve 1 d'octubre en la trobada de programadors de referència a la Comunitat Valenciana, amb -entre altres- desenes d'estudiants d'Enginyeria Informàtica i Matemàtica Computacional. A més, un altre centenar de xiquetes i xiquets també s'han apuntat a les activitats infantils de demà dissabte, que l'organització s'ha vist obligada a ampliar davant la forta demanda. 

Hackathon Castelló és una iniciativa d'algunes de les empreses tecnològiques més capdavanteres de la ciutat amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament col·laboratiu de programari i maquinari, per a així contribuir a enfortir i visibilitzar un ecosistema que situe a la província com a referent de la innovació. Hackathon és, així mateix, un dels esdeveniments de dinamització territorial i sectorial de Focus Pyme y Emprendimiento, iniciativa que engloba a tots els agents de l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana.

Així, la trobada de programadors s'ha iniciat amb l'explicació dels sis reptes plantejats per representants de les firmes organitzadores en les seues respectives àrees: Nayar Systems sobre intel·ligència artificial, IoTsens sobre internet de les coses aplicat a la llar, PaynoPain sobre gestió de pagaments descentralitzada, Networking Directivas Castellón sobre apps d'esdeveniments i Cuatroochenta sobre apps i videojocs. 

Ja amb els participants programant, s'ha realitzat la visita oficial dels representants de les institucions públiques, partners tecnològics i col·laboradors que donen suport a la iniciativa, com ara el director acadèmic d’Espaitec de l’UJI, David Cabedo, el responsable de Promoció Econòmica de la Diputació, Salvador Aguilella, el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, o la presidenta de Networking Directivas Castellón, Gloria Serra. Cabedo ha assenyalat que és un plaer que aquest esdeveniment es faça a la Universitat i que ho promoguen empreses que estan molt vinculades a ella. «Esperem que en el futur seguim en la mateixa línia i fins i tot ampliant-la», ha apuntat. 

A més de desenvolupar projectes seguint algun dels sis reptes plantejats, el Hackathon ha programat 23 xarrades especialitzades durant tot el cap de setmana, entre les quals destaquen les de Pedro Bisbal, mentor de la impulsora d'empreses Blast Off Partners i prestigiós formador en diferents escoles de negocis; David Rodríguez i Marco Domingo de Catness Game Studios, creadors de Hive, videojoc futurista desenvolupat a Castelló seleccionat per PlayStation; la nutricionista Pilar Esquer, qui explicarà «com alimentar el cervell»; i Francisco Buitrago de Telefónica, qui parlarà del «Desenvolupament d'aplicacions IoT aplicades a la llar». 

Hackathon Infantil i concurs de disfresses

La segona edició de la trobada de programadors compta enguany com a novetat amb el Hackathon Infantil, al qual s'han inscrit 100 xiquets agrupats per edats. Inicialment estava programada una activitat pedagògica de robòtica educativa de la mà de Robotix Lego Education, però en completar-se els grups, la plataforma Gamesonomy, especialitzada en el desenvolupament de videojocs, també s'ha sumat a la iniciativa. La cita amb els més xicotets serà el dissabte 30 a partir de les 10 hores.

I perquè tot no siga estar davant de l'ordinador o els dispositius mòbils, la segona edició de la trobada de programadors també comptarà amb activitats lúdiques, com la festa After Work avui divendres 29 de la mà de BetaBeers o la festa de disfresses Comic Book Show del dissabte 30, que tindrà com a premi un smartphone de gamma alta per a la foto que més interacció aconseguisca en xarxes socials.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions