Especialistes en patents insten a protegir les invencions

28/10/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Jornada «Com protegir i rendibilitzar les invencions» espaitec-invencions invencions_350

    Acte d'inauguració de la jornada a Espaitec 2. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Espaitec 2 va acollir el passat 24 d'octubre la jornada «Com protegir i rendibilitzar les invencions», una iniciativa organitzada pels vicerectorats d'Investigació i Postgrau i Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa juntament amb la Secretaria General de la Universitat Jaume I i Espaitec.

La jornada ha servit per a aglutinar tots els actors de la innovació i junts reflexionar sobre com es poden protegir i rendibilitzar les invencions, quelcom molt necessari en l'actual conjuntura econòmica. «És necessari, per exemple, millorar la simbiosi i la transferència entre el món científic i acadèmic i l'empresarial, perquè aquesta encara no està funcionant. Tenim excel·lents pensadors que es queden amb visions miops i curt-terministes, que no arriben a veure com la seua invenció podria aplicar-se i generar riquesa per a tenir una societat més forta i cohesionada, en pro de la societat del benestar», ha manifestat el rector Vicent Climent durant l'acte de presentació de l'esdeveniment.

La jornada ha comptat amb experts d'abast nacional i local, que han tractat temes com ara l'actual situació del sistema europeu de patents, els reptes actuals en la protecció de les invencions amb especial esment al programari, les estratègies de transferència dels resultats de recerca a la societat i les llicències de patents. L'acte ha finalitzat amb una taula redona sobre les empreses tecnològiques, on s'han vist casos reals de projectes empresarials sorgits, en alguns casos, després d'una invenció patentada.

Aquesta iniciativa està finançada pel projecte «Accions de transferència de coneixements i innovació» de la Generalitat Valenciana i el Programa Campus de l'Emprenedor Innovador de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions