L’UJI ofereix teràpia psicològica gratuïta per a afrontar els problemes amb els jocs d’atzar

24/11/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I de Castelló (LabPsiTec) ha posat en marxa una nova metodologia per a afrontar els problemes relacionats amb les apostes o jocs d’atzar. El projecte de recerca «Sense jugar, guanyes» ofereix teràpia psicològica gratuïta per a superar problemes amb els jocs d’atzar.

La iniciativa forma part del projecte «Innovacions tecnològiques per a l'abordatge del joc patològic: Internet com a eina de tractament en un estudi controlat aleatoritzat», finançat pel Ministeri de Sanitat a través del Pla Nacional sobre Drogues, liderat per les investigadores Juana María Bretón López i Azucena García Palacios i en el qual participa la doctoranda Laura Díaz Sanahuja. El seu principal objectiu és provar l’eficàcia i eficiència d’un programa de tractament psicològic que es realitzaria a través d’Internet i que comptaria amb suport terapèutic.

L’acció està dirigida a persones adultes amb problemes relacionats amb les apostes o els jocs d’atzar (apostes esportives, pòquer, màquines escurabutxaques, bingo, ruleta, jocs en línia, loteria, etc.). Compta amb la supervisió d’un equip de professionals clínics, que són els qui han desenvolupat aquesta plataforma basada en teràpies psicològiques que han demostrat ser eficaces per a abordar aquest tipus de problemes.

El tractament té una durada de 12 setmanes i inclou avaluacions de seguiment fins un any després de finalitzar-lo. Està dividit en mòduls amb diferents estratègies terapèutiques que guien pas a pas els usuaris i usuàries del programa amb el propòsit d’ajudar-los a afrontar el seu problema amb les apostes, amb exercicis per a posar en marxa el que han après, i registres perquè puguen observar la seva evolució durant el procés.

Les persones interessades a participar en aquest projecte o sol·licitar-ne més informació poden enviar un correu electrònic a sinjugarganas@gmail.com o telefonar al 964 387 651.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions