El catedràtic Àngel del Pobil imparteix una conferencia plenària sobre robots assistents en la 10th IEEE International Conference on Intelli­gent Systems IS’20

22/09/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat Jaume I de Castelló, Àngel P. del Pobil, ha impartit una de les conferències plenàries en el congrés 10th IEEE International Conference on Intelli­gent Systems IS’20 celebrat a finals del mes d’agost a Varna (Bulgària), amb el títol «Intel·ligència robòtica manual i l’èxit dels robots assistents».

Durant la xarrada, el professor ha explicat que «perquè els robots assistents reals es convertisquen en productes de consum, es requereix una millora en les seues habilitats de manipulació». Per al director del Laboratori d’Intel·ligència Robòtica de l’UJI encara hi ha alguns desafiaments que cal afrontar abans de comptar amb ajuda en les tasques diàries a la llar, com ara l’adaptabilitat, l’autonomia, la funcionalitat, la resistència, la rendibilitat o la seguretat.

Àngel P. del Pobil és professor de Sistemes Intel·ligents a l'UJI, on ha sigut director fundador del Laboratori d'Intel·ligència Robòtica. Ha ocupat el càrrec de copresident de dos comitès tècnics de la IEEE Robotics and Automation Society i és membre de la junta de govern de la Intelligent Autonomous Systems Society (des de 2012 fins a l'actualitat) i EURON (European Robotics Research Network of Excellence, 2001-2009).

Té més de 300 publicacions, inclosos 14 llibres, els últims tres publicats per Springer, i ha sigut coorganitzador de més de 50 tallers i tutorials en congressos internacionals. Ha estat convidat a 64 tutories, xarrades plenàries i seminaris en 14 països. Exerceix com a associat o conseller de 12 revistes i com a expert en avaluació de recerques en la Comissió Europea, la Fundació Nacional de Ciència dels Estats Units i el Ministeri de Ciència d'Espanya.

Ha estat involucrat en la recerca de sistemes intel·ligents durant els últims 30 anys Ha supervisat 16 tesis, incloent-hi la guanyadora i finalistes del Premi de Doctorat EURON Georges Giralt i l'Esment d'Honor del Premi Científic Robotdalen. Ha estat investigador principal de 30 projectes de recerca i és professor distingit de la IEEE Robotics and Automation Society i membre vitalici de l'Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions