Espaitec incorpora una empresa d'energia renovable al Parc de l'UJI

12/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

CYE Energia és una comercialitzadora elèctrica que subministra energia cent per cent renovable.

El nombre de noves empreses instal·lades al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) continua creixent a bon ritme. CYE Energía, amb seu principal a València, acaba d'obrir delegació a Castelló en l'edifici Espaitec 2. Aquesta comercialitzadora energètica naix en 2013 després que, en plena situació de recessió econòmica global, el govern decidira eliminar les primes a les energies renovables. Els seus orígens van començar en la construcció de plantes fotovoltaiques, però l'empresa va haver de reinventar-se completament i va canviar el rumb de la seua activitat cap a la comercialització d'energia elèctrica.

En l'actualitat, l'empresa comercialitza energia cent per cent renovable i ofereix tot tipus de serveis relacionats amb l'estalvi i l'eficiència energètica, completant així un grup empresarial que ofereix construcció de plantes fotovoltaiques, producció d'energia, representació a productors que tinguen una instal·lació fotovoltaica o minieòlica davant l'operador de mercat OMIE i l'operador del sistema REE, i la comercialització d'energia renovable.

CYE Energía és una empresa que es dirigeix a tota mena de clients, des de particulars fins a negocis, pimes o gran indústria, oferint el subministrament elèctric, sempre acompanyat amb el paquet de serveis d'eficiència i estalvi energètic amb optimització de tarifa i potència, reducció d'energia reactiva, monitoratge de consums, o fins i tot construcció d'instal·lacions d'autoconsum.

Una de les seues tasques vitals és predir el consum que tindrà la seua cartera de clients, per a així poder enviar ordre de compra d'energia al mercat elèctric el més exacta possible, minimitzant possibles penalitzacions per desviaments, i cerciorant-se així que es produïsca i s'aboque l'energia necessària en el sistema elèctric.

El producte d'I+D que es durà a terme internament des de CYE Energía és el desenvolupament de tot el programari de gestió de la companyia, desenvolupant totes les aplicacions de la comercialització de forma interna per a tenir major control sobre els processos estratègics de l'activitat, com la compravenda d'energia en el mercat elèctric o la previsió de la demanda de la seua cartera de clients. Això els permet diferenciar-se de la resta de comercialitzadores de la seua grandària, ja que, en tenir el seu propi programari de gestió, els facilita traure al mercat nous productes personalitzats per a determinats sectors de clients o ampliar la seua cartera de serveis.

Des de CYE Energía destaquen que la vinculació a Espaitec és positiva, ja que d'aquesta manera tenen unes instal·lacions idònies per a poder dur a terme el desenvolupament del seu programari, així com la facilitat d'accés a un gran capital humà tecnològic i amb molt de talent, a més d'eines de gestió que puguen ajudar al seu projecte.

Accedeix al vídeo presentació de l'empresa: https://youtu.be/13_Y-cLfBFM

Accedeix a la web de l'empresa: http://www.cye-energia.com

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions