García Alvira alerta sobre l’amenaça que implica la vulnerabilitat en la funcionalitat de les noves tecnologies

12/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’intendent Miguel Àngel Garcia Alvira, cap de la Divisió de Política Científica de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, ha centrat la seua conferència sobre «Aportacions de les noves tecnologies a la Criminalística del segle XXI» en les vulnerabilitats en la funcionalidad de les noves tecnologies que representen una greu amenaça per a qualsevol que compta amb una connexió a Internet o amb un dispositiu hardware. L'acte ha estat organitzat per la Cátedra Ciutat de Castelló de l'UJI i l'Ajuntament de Castelló.

García Alvira ha fet un repàs per les capacitats tecnològiques dels telèfons intel·ligents i les apps associades, la importància del que estem compartint voluntària o involuntàriament amb el núvol. També l'interès de les empreses tecnològiques en les metadades, ja que, en l'actual context de Big Data, Internet de les coses i cloud computing les metadades han adquirit una rellevància inèdita.

La xerrada ha finalitzat amb una interessant reflexió sobre els qui fan negoci amb el que compartim i que sap Google de nosaltres, així com les noves ciències forenses per a lluitar contra el ciberdelicte.

Enginyer en Electrònica i Telecomunicacions Garcia Alvira va completar la seua formació un Curs Superior de Intel·ligència i Seguretat per la UIMP, i un Curs Superior de Gestió i Dret de la Seguretat per la UAB.

En la seua tasca docent destaca com a professor en el Màster de Criminalística de la UAB, Màster d’Analístes d'Intel·ligència, diferents cursos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya ISPC, així com del Centre d'Estudis Jurídics i de Formació Especialitzada CEJFE.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions