El primer esdeveniment del projecte Nanouptake reuneix a l’UJI un centenar d’especialistes de 23 països

09/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Durant l’última setmana del mes d’octubre, un centenar d’especialistes en nanofluids i transport tèrmic han participat en el primer esdeveniment europeu de la COST Action Nanouptake (Overcoming Barriers to Nanofluids Market Uptake), que va integrar amb èxit reunions dels quatre grups de treball, una reunió del comitè de coordinació i una escola formativa.

L’esdeveniment es va iniciar amb una conferència plenària impartida per K. V. Sharma, de la Jawaharlal Nehru Technological University (India), en la qual el reconegut professor va presentar les tendències en la transferència de calor amb la utilització de nanofluids.

Seguidament, en les sessions paral·leles, els investigadors i les investigadores participants van presentar els darrers avanços en els quatre grups de treball que integren el projecte: calefacció, refrigeració, emmagatzematge i solar. Aquestes sessions van afavorir el coneixement entre les persones participants i la identificació de línies de treball comú a desenvolupar en els pròxims anys del projecte.

Durant aquests dies, també ha tingut lloc la reunió del comitè de coordinació de Nanouptake, on s’ha donat seguiment a la implantació de les diferents activitats a desenvolupar i s’han planificat les activitats a dur a terme durant els següents mesos. Entre les decisions acordades pel comitè hi ha la de la celebració del segon gran esdeveniment a Lisboa a l'octubre de 2017.

Com a part fonamental d’aquest esdeveniment, s’ha celebrat la primera escola formativa, que ha donat als participants l’oportunitat de conèixer de primera mà les principals aplicacions dels nanofluids, amb ponències de reconeguts centres d’investigació (com ara el MIT o la Universitat de Lund), presentacions d’empreses (com ara Lesmat-Malvern i Netzsch) i la visita a les instal·lacions experimentals de l’UJI.

Nanouptake està centrat en el desenvolupament de fluids de transport de calor i emmagatzemament tèrmic avançat mitjançant la utilització de nanotecnologia (nanofluids), amb la finalitat de crear una xarxa europea per a fomentar l’ús d’aquests materials i augmentar així l’eficiència dels sistemes d’intercanvi tèrmic. L’acció, coordinada pel professor Enrique Juliá del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció de l’UJI, s’ha iniciat en maig de 2016 i s’estendrà fins al mes d’abril de 2020 amb un pressupost aproximat de 120.000 euros per any.

Informació sobre el projecte: http://nanouptake.uji.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions