El govern de les universitats, reformes necessàries i tòpics gastats

17/03/2021 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Editors: Vicent Climent, Francesc Michavila i María Ripollés

Editorial: Tecnos

Any de la publicació: 2015

ISBN: 978-84-309-6705-6

Sinopsi: Que una universitat estiga bé o mal governada incideix sens dubte en les seues expectatives i possibilitats de futur. També depén en bona part d'això que puga assegurar-se la legitimitat del suport social i els recursos que precisa, per damunt de qualsevol controvèrsia.

Al llarg dels diferents textos que recull aquesta obra coral es van desgranant els diferents factors que subjauen en el nou escenari universitari i que fan que la governança tradicional de les universitats no siga del tot apropiades en el temps actual, està pensada i dissenyada per a servir a la societat del segle passat.

Els autors d'aquest llibre, cadascun amb el seu estil i les seues visions, coincideixen en la urgència que s'introduïsquen canvis en les maneres actuals del govern universitari, en el complex d'aquesta tasca, i en la necessitat d'abordar aqueixa transformació de manera creativa.

Qüestions com: quin ha de ser l'abast de la revisió del govern de les universitats en el context actual?, qui han d'estar involucrats en els processos de govern?, quins factors limiten el marge de maniobra dels equips de govern i quines possibilitats existeixen de defiinición de processos creatius a la fi?, com ha d'entendre's el lideratge dels equips governants?, i moltes altres més, són abordades magistralment pels autors dels diferents textos dle llibre.

De la lectura d'aquesta obra es pretén que el lector puga concloure quins són els principals tòpics que s'associen al govern de les universitats espanyoles, i de quin podria ser un full de ruta sobre les reformes que haurien d'abordar-se.

El present llibre forma part d'una col·lecció que recull diferents versions i reflexions sobre la política universitària. Altres títols de la mateixa són: Universitat i economia a Europa (2006), Ocupació i noves titulacions a Europa (2009), El dia després de Bolonya (2011) i Els rànquings universitaris, mites i realitats (2013).