Final de la Lliga Local de Debat de la UJI

03/03/2020 | Fundació General de l'UJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La fase local de la Lliga de Debat , tant universitària com de secundària i batxillerat, es va celebrar a la Universitat Jaume I. La sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI, va acollir les jornades de la fase local de la Lliga de Debat Universitària i de Secundària i Batxillerat. La Fundació General de l'UJI col·labora en la gestió i desenvolupament d'accions de comunicació i difusió d'aquesta.

Lliga de Debat Universitària


L'equip Santi's Team 2.0 va ser el grup guanyador de la fase local de la Lliga de Debat Universitària, organitzada per l'UJI. En la competició van participar quatre equips d'estudiants: Santi's Team 2.0, Ad hominem, Llaborda Debat Club, i Els Apoteòsics, els quals ha debatut sobre el tema “L'actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?”.


L'equip guanyador el formen Santiago Pablo Rosado Orquín, com a capità, del Programa de Doctorat en Economia i Empresa; Imanol Igual Villalba, del Grau en Mestre d'Educació Primària; Inés Garcelán Ayora i Ángel Miralles Sempere del doble Grau en Administració d'Empreses i Dret; i Sergi Ortega Fernández del Grau en Història i Patrimoni.


Santi´s Team 2.0 representarà a l'UJI en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d'Universitats que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 27 al 30 d'abril de 2020.

 

Lliga de Debat Secundària i Batxillerat


L'equip II de l'IES Pere Enric Barreda de Benassal va ser el grup guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per l'UJI en col·laboració amb la Federació Escola Valenciana. En la competició un total de 13 equips de nou centres docents de la província de Castelló han realitzat 29 debats al voltant del tema “La tecnologia augmenta la felicitat?”.


El debat final es va disputar entre l'equip II de l'IES Benassal (l'Alt Maestrat) i l'equip de l'IES Broch i Llop de Vila-real (la Plana Baixa). Finalment, l'equip de l'Alt Maestrat es va alçar amb la victòria. Així mateix, es va triar com a millor orador a Josep Clar Martí de l'IES Ximén d’Urrea de L'Alcora.


Antonio Fuentes, Judit Pitarch, Ivan Roig, Gonzalo Vicente i Arantxa Tena (alumnes de 4t d'ESO de l'IES Benassal), amb Emilio Barreda de capità, representaran a l'UJI en la fase final de la competició, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d'abril i reunirà els equips representants d'altres 13 universitats de la Xarxa Vives.

Informació proporcionada per: Fundació General de la Universitat Jaume I