L’UJI se situa en el lloc 79 dels campus universitaris més sostenibles del món El campus és el segon amb millor gestió dels recursos hídrics a escala nacional segons el rànquing GreenMetric World

30/01/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El campus de la Universitat Jaume I de Castelló es troba entre els cent campus més sostenibles del món segons el UI GreenMetric World University Rànquing 2016 elaborat per la Universitat d'Indonèsia i en el qual s'avalua el compromís de les universitats amb el medi ambient. En concret, l’UJI ocupa el lloc 79 entre les 516 universitats de 74 països que han participat en l'última edició, i se situa en vuitè lloc respecte als campus espanyols.

El UI GreenMetric World University Ranking proporciona dades sobre les condicions i polítiques mediambientals d'universitats de tot el món a partir d'informació proporcionada pels centres entre els quals s'inclouen la grandària i ubicació del campus, la població, l'espai destinat a zones verdes, l'ús de l'energia i l'aigua, el transport, el reciclatge o la formació en temes mediambientals. En l'edició de 2016 les dades s'han agrupat en sis categories amb ponderacions diferents: estadístiques verdes (15%), energia i canvi climàtic (21%), gestió de residus (18%), recursos hídrics (10%), foment del transport no contaminant (18%) i educació ambiental (18%).

La Universitat Jaume I ocupa una posició destacada en pràcticament tots els indicadors analitzats. D'aquesta manera, se situa en el lloc 28 en l'àmbit internacional respecte als recursos hídrics, i és la segona universitat espanyola amb una millor gestió de l'ús de l'aigua, només per darrere de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’UJI es troba, així mateix, en el primer terç de la taula pel que fa a altres indicadors com ara infraestructures, on apareix com la tercera universitat espanyola amb una gestió més òptima d'aquestes; el foment del transport no contaminant, en desena posició a escala nacional; o la gestió dels residus, en el número 11 entre els centres espanyols. 

La Universitat d'Indonèsia elabora des de l'any 2010 aquest rànquing que té com a objectiu promoure els esforços per a la sostenibilitat de les universitats i fomentar l'ús eficient dels recursos, així com de les energies renovables, i impulsar l'ús de mitjans de transport sostenibles.

GreenMetric

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions