Les vuit universitats del consorci europeu EDUC fixen prioritats per a avançar en l'estratègia d'internacionalització compartida dels plans d'estudi

20/01/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha clausurat la trobada transnacional de la European Digital UniverCity (EDUC) en la qual representants de les vuit universitats que integren el consorci, entre les que es troba la universitat pública de Castelló, han abordat durant dos dies l'estratègia de consolidació d'aquesta aliança universitària finançada per la Unió Europea.

Un dels principals eixos del projecte que s'ha treballat durant la reunió ha sigut el d'Educació. Durant les diferents sessions, en les quals han participat vicerectors i vicerectores de les universitats sòcies amb competències en estudis i docència, s'han presentat els avanços aconseguits en el projecte pilot, així com els objectius marcats per als pròxims anys en aquest àmbit.

En particular, s'han abordat les estratègies que permetran compartir les infraestructures docents entre les universitats sòcies d’EDUC, així com les vies de foment de la internacionalització dels plans d'estudi en les diferents universitats, incloent-hi la mobilitat virtual i el seu reconeixement i l'establiment de dobles titulacions i titulacions conjuntes. També es treballarà en la introducció de microcredencials en l'oferta de les universitats i en l'ampliació de programes intensius que combinen mobilitat presencial i virtual, a més del foment de les competències clau de l'estudiantat.

Així mateix, un altre dels punts destacats que s'han tractat en l'eix d'Educació ha sigut l'ampliació del Campus Virtual EDUC, a través de la incorporació de nous socis a la infraestructura existent, i la corresponent planificació per a incloure noves funcionalitats que permeten gestionar les diferents activitats programades. Cal destacar que l'ampliació del Campus Virtual de EDUC en l'àmbit d'Estudis estarà liderada per l'UJI al costat de la Università degli Studi di Cagliari a Itàlia.

Una de les principals novetats d'aquesta trobada ha sigut la celebració de la primera reunió presencial per part de representants de l'estudiantat de les diferents universitats sòcies, un col·lectiu essencial, ja que l'objectiu d'aquestes aliances europees és crear xarxes d'universitats que permeten a l'estudiantat obtindre una titulació combinant períodes d'estudi en diversos països, per a contribuir així a l'excel·lència i la competitivitat internacional del sistema d'educació superior europeu.

Per a això, en les diferents sessions de treball, l'estudiantat representant de cadascuna de les universitats sòcies ha presentat les principals conclusions del EDUC Student Think Tank, un esdeveniment celebrat en format virtual el mes de novembre passat amb l'objectiu de reflexionar i aportar idees sobre desenvolupament de EDUC. D'aquesta manera, l'estudiantat ha mostrat la seua visió de l'aliança i les seues expectatives per als pròxims quatre anys.

En aquest sentit, l'estudiantat ha manifestat el seu interés a participar activament en les tasques relacionades amb educació, microcredencials i internacionalització dels programes d'estudi en particular, així com en la creació d'un programa de pràctiques d’EDUC o programes d'integració de la joventut.

Official kick-off of the second phase of European Digital UniverCity (EDUC) -vídeo- | Short video of the meeting (90 seconds)

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions