L’UJI presenta la reedició revisada i actualitzada del llibre «El arte rupestre en la provincia de Castellón»

11/10/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha presentat la segona edició revisada i actualitzada del llibre El arte rupestre en la provincia de Castellón, en un acte que s’ha celebrat al Paranimf i ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; el president del Consell Social, Sebastián Pla, i el coordinador de la publicació, Juan José Ferrer.

La rectora de l’UJI ha assenyalat que aquesta obra és «una valuosíssima aportació acadèmica i social, pel coneixement detallat i contextualitzat que aporta sobre l’art rupestre a les comarques de Castelló i perquè reflecteix el valor social de la divulgació científica». En aquest sentit, ha afegit que aquesta publicació apropa a la societat un dels llegats patrimonials més importants de la humanitat i contribueix a la seua conservació. «Com a universitat hem de fer tots els esforços necessaris per a garantir que el coneixement que es genera al campus arribe a la societat, perquè conèixer el nostre patrimoni és la millor manera d’estimar-lo i protegir-lo», ha apuntat.

Per la seua part, Sebastián Pla ha explicat que el Consell Social de l’UJI ha contribuït a la reedició d’aquesta obra de referència, fruit de la col·laboració entre investigadors de diferents institucions, per l’excel·lent acollida que va tenir la primera edició, tant com a obra de consulta i citació per part de persones expertes en la matèria com per lectors interessats en aquest àmbit, així com per a promoure la divulgació científica i donar a conèixer el patrimoni històric de la província de Castelló.

Finalment, Juan José Ferrer, catedràtic d’Història Antiga i professor emèrit de l’UJI, ha fet un repàs dels continguts i principals aportacions del llibre, en el qual es cataloguen les pintures rupestres que s’han descobert en les terres de Castelló des del 1917.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions