El catedràtic de Dret Internacional Públic de l'UJI, Mariano J. Aznar, és nomenat Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de la Mar

11/01/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de l'UJI, Mariano J. Aznar, ha sigut nomenat Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de la Mar d'Espanya.

Fundada en 2005, la Reial Acadèmia de la Mar va rebre el títol de «Reial» al setembre de 2009. Amb la defensa dels interessos marítims d'Espanya com a objectiu primordial, fomenta la cultura de la mar a Espanya, promou l'estudi de les mars en els àmbits econòmic, social, científic, cultural i geogràfic, i contribueix així a atorgar valor al sector marítim espanyol.

El professor Aznar té una extensa trajectòria investigadora en els àmbits relatius al dret de la mar i al patrimoni cultural subaquàtic, i ha publicat dues monografies i més d'una trentena d'articles científics en la matèria. Ha sigut, a més, conseller-advocat del Regne d'Espanya davant el Tribunal Internacional per al Dret de la Mar, així com representant d'Espanya davant la Reunió d'Estats Part en la Convenció Unesco de 2001 sobre la protecció del patrimoni cultural subaquàtic. Ha assessorat jurídicament el Regne d'Espanya en altres assumptes, així com dut a terme nombroses consultories jurídiques per a la mateixa Unesco i altres estats.

El professor Aznar és membre del Patronat del Museu Nacional d'Arqueologia Subaquàtica (ARQVA), Consulting Scholar del Museu de la Universitat de Pennsilvània i membre del Comité Internacional del Patrimoni Cultural Subaquàtic del Consell Internacional de Monuments i Llocs (Icomos).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions